İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceyhan, Sudurağı Şehit Ömer Durmaz Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara katıldılar.

Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Recep Gedikli, “Şehit Ömer Durmaz Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla hem öğrencilerimizin toplumsal duyarlılıklarını artırmaya vesile oluyor hem de beldemizdeki her yaştan ailelerle öğrencileri buluşturup öğrencilerimiz okulda aldıkları eğitimleri uygulama imkânı buluyor. Öğrencilerimiz bazen büyüklerinin bahçe düzenlemesini yapıyor, bazen ağaçlarını buduyor, bazen de evlerinin temizlenmesine yardımcı oluyorlar. İhtiyaç durumuna göre öğrencilerimiz ailelere gerekli alanlarda desteklerde bulunuyor.” dedi.

Öğrencilerin fidan dikimine eşlik eden İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, proje çalışmalarıyla gerçekleştirilen faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti belirterek “Öğrencilerimizin bu tür etkinliklerle medeniyetimizden gelen millî, manevî, ahlaki ve insanî değerlerin geliştirilmesine, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesine büyük katkılar sağlanıyor. Okulda anlatılan bilgi ve değerlerin hayata yansımasını gördükçe yaşanan hissiyat ile öğrencilerimiz daha kalıcı davranışlar ediniyor. Baharın gelişiyle birlikte daha fazla bu tür çalışmalar gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında 95 yaşındaki Safinaz Teyze’nin evinin temizliğini yapıp, tansiyonunu ölçen ve ağaçlarını budayan Şehit Ömer Durmaz Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, etkinlik kapsamında İl Müdürü Mehmet Çalışkan ile birlikte Safinaz Teyze’nin evinin bahçesine fidan dikti.

Etkinlik sonrası okula geçerek öğretmenlerle buluşan Çalışkan, ardından öğrencilerle birlikte voleybol maçı yaptı. Öğrenci ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Çalışkan, öğrencileri duyarlılıkları ve projede gerçekleştirdikleri çalışmaları için tebrik etti.

Ayrıca “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Morcalı Ortaokuluna bilgisayar laboratuvarı için malzeme temin ederek altyapı kurulum çalışmasını gerçekleştirdiler.