İnşaat Mühendisleri Odası Karaman Temsilciliği başkan adaylığını açıklayan Ahmet Tuğrul Koç, aday olmasının sebebini açıkladı.

İnşaat Mühendisleri Odasında birlikteliği sağlamak, daha etkin daha aktif ve sosyal bir kuruluş haline getirebilmek amacıyla çalışmalar yapacaklarını belirten Koç, şunları aktardı;

“İnşaat Mühendisliği kavramı aslında insanlığın varoluşundan itibaren en temel ihtiyacı olan barınma ile fiilen başlamış, tarihler ve nesiller boyunca günün ihtiyaçlarına göre gelişim göstermiştir. Günümüzde tasarım ve hayal gücünün gelişmesi ile üst düzey yapılara, iklim değişiklikleri kuraklık gibi sebeplerle yer altı ve yer üstü su yapılarına, iletişim ve ulaşım ihtiyaçları için yol-sanat yapılarına ve buna benzer birçok alanda çeşitli yapılar yapmaya ihtiyaç duyulmuştur. Dolayısı ile mesleğimize birçok alanda ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle ülkemizin içinde bulunduğu deprem kuşağı sebebiyle çok daha nitelikli ve bilinçli yapılara ihtiyaç duyulması bu yapılarda mühendislik kimliğinin önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Konya Şubesine bağlı olarak kurulan temsilciliğimiz yıllardır çeşitli faaliyetler yürütmektedir. Kuruluşundan günümüze ilimiz ve ilçelerinden sorumlu olan temsilciliğimiz, inşaat mühendisliği çatısı altındaki herkesin ve her üyesinin mesleki değerlerini korumak, meslek içi gelişimlerine katkıda bulunmak ve özlük haklarına en temel dayanak olmak maksadı ile faaliyete başlamıştır.

Temsilciliğimiz geçmişten günümüze kadar geçen süre içerisinde piyasa şartları, ekonomik koşulların olumsuzluğu, günün getirmiş olduğu siyasi değişiklikler vb. gibi çeşitli sebeplerden dolayı kuruluş amacından belirli noktalarda uzaklaşmış, sadece temel ihtiyaçlara cevap verebilir hale gelmiştir.

Gelinen bu nokta meslektaşlarımızın etkin temsil gücünü kaybetmesine, bireysel olarak mesleki itibarlarının azalmasına ve hatta çalışma şartlarının zorlaşmasına kadar bir çok olumsuzluğa yol açmıştır. Bu zorluklara maruz kalan meslektaşlarımız mesleğini neredeyse yapamaz farklı sektörlerde çalışma imkanı arama yoluna gitmiştir. Bu ve buna benzer gelişmeler meslektaşlarımızın birbiri arasında mesafeler oluşturmuş, birbirlerini tanımaz hale getirmiştir.

24 Mart 2018 Cumartesi günü yapılacak olan temsilcilik seçimlerinde aday listemizin başlatmış olduğu ve ismine “Meslekte Yükseliş” adını verdiğimiz bu hareket geniş bir kitlede kabul görmüştür. Yönetim kurulumuzun en büyük beklentisi genel çerçevede bahsetmiş olduğumuz dağınık olan meslektaşlarımız arasında birlikteliği sağlamak, temsilciliğimizi daha etkin daha aktif ve sosyal bir kuruluş haline getirebilmek, hiçbir siyasi gaye taşımaksızın üst kimliği sadece “İnşaat Mühendisliği” olan bir taban oluşturabilmek olacaktır.

Yönetime talip olan arkadaşlarımız herhangi bir menfi kaygı duymayan, yukarıda bahsedilen etik değerleri koruyacak, mühendislik kimliğini yükseltmek ve memleketimize daha nitelikli yapılar yapılabilmesi adına çalışacak, bu konuda kendini sorumlu hissetmiş gönüllü, bilgili ve tecrübeli insanlardan oluşmaktadır.

24 Mart’ta yapılacak olan bu seçim sürecinin başta ilimize, meslektaşlarımıza, hemşerilerimize ve mühendislik camiasına hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bu süreçte bizi destekleyen kurum ve kuruluşlara, STK’lara, üyelerimize ve idari yönetimlerimize teşekkür eder bu desteğe layık olabilmek için kendim ve arkadaşlarım adına sonuna kadar çalışacağımıza söz veriyoruz.”