Sosyal medyada paylaştığı videolar ve Erzurum şivesi ile yaptığı dublajlarla tanınan Metin Saygın’ın sahne aldığı programa davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik, Topluluk Başkanı Yusuf Ozan Türkoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Türkoğlu’nun ardından söz alan ÖNDER Karaman Başkanı Mehmet Sarı ise konuşmasında "Hedefimiz gençlik. Gençlik ne isterse biz onu yapamaya hazırız. Bu etkinliği siz istediniz, biz düzenledik. Yoğun ders programınıza rağmen salonu doldurduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sahneye gelen Sosyal Medya Fenomeni Metin Saygın, dördüncü sınıftan beri tiyatro ile uğraştığını, 11 yıldır süren bu sevdaya sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ile devam ettiğini dile getirdi. Altı bölümlük bir internet dizisi çektiğini de ifade eden Saygın, önceliğinin öğrenciler olduğunu ve onlara ücretsiz film izletmek için bir de televizyon filmi çektiğini söyledi.

2017 yılının en beğenilen sosyal medya fenomeni olduğu ve yaptığı Trump, Recep Tayyip Erdoğan dublajının Cumhurbaşkanlığı tarafından ödüle layık görüldüğünün hatırlatılması üzerine Saygın, bu durumla gurur duyduğunu dile getirdi.

FETÖ ile ilgili çektiği bir video sonrasında sosyal medya hesabının çalındığını ifade eden Saygın, bu konudan da hiç pişmanlık duymadığını söyledi.

Özel yaşantısı ve öğrencilerin sosyal medya hakkında merak ettikleri soruların cevaplandırılmasıyla devam eden söyleşi, Metin Saygın’a plaket ve hediye takdim edilmesiyle sona erdi.