Yapılan duyurularda şu ifadelere yer verildi:

“Mevlana Kalkınma Ajansı, TR52 Bölgesi 2014-2023 taslak Bölge Planı, 2021 yılı Çalışma Programı ve Sonuç Odaklı Programı çerçevesinde uygun proje başvurularının sunulması amacıyla 2021 yılı Teknik Destek Programına çıkmış ve yürütmeye devam etmektedir. 

Bu program içeriğinde bölgede kaynak verimliliğinin geliştirilmesine yönelik olarak “MEVKA İçin Verimlilik Vakti” çerçevesinde Enerji Etütlerinin hazırlanmasının desteklenmesi öngörülmektedir.

Bu kapsamında başvuru sahibinin,

İmalat sanayinde üretim yapan işletmeler olması,

Başvuru sahibinin Ajans’ın faaliyet gösterdiği TR52 Düzey 2 Bölgesinde (Konya ve Karaman) kayıtlı olması, merkezlerinin ya da yasal şubelerinin bu bölgede bulunması gerekmektedir. Başvuru sahibi işletmeye “Enerji Verimliliği Etüdü” hazırlanması hizmetini verecek firmanın ise,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı’nın sanayi tipi kurumların Etüt-Proje-Danışmanlık iş ve işlemleri için “yetkilendirilmiş” ve “yetki anlaşması geçerlilik süresi” hala devam eden ve raporunu da bu akreditasyon sürecinde imzalayabilecek firmalardan birisi olması,

İlgili konu için son beş (5) yıl içerisinde en az iki (2) firmadan danışmanlık yapmış olması ve bu konuda referans mektubu sunulabilecek olması gerekmektedir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yetkilendirdiği kuruluşlara aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir.

https://evcedyetkilendirme.enerji.gov.tr/verimlilik/y_yetki_b_a_d_sirketler.aspx

Daha fazla bilgi www.mevka.org.tr adresinden alınabilir. İlgilenen üyelerimize duyurulur.”