Günümüzde bilgi iletişim teknolojilerindeki gelişmeler, tüm işletmeleri ihracat müşterisi bulma ve uluslararası piyasalarda daha kolay iş yapma imkânına kavuşturmuştur.  Ülkemizde ihracat yapmayan firmaların ihracata yönlendirilmesi ve ihracatçı firmaların ihracatlarının artırılması; pazarlama yeteneklerinin geliştirilmesi ve etkin bir şekilde desteklenmeleri ile mümkün olacaktır.

Bu bağlamda Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi tarafından düzenlenecek ‘’İhracatta Hedef Pazar ve Müşteri Bulma Teknikleri” online eğitimi ile TR 52 Konya–Karaman Bölgesinde faaliyette bulunan firmalarımızın ticari istihbarat yapabilmesi yönüyle yetkinlik kazanması ve ihracat potansiyellerini artırması amaçlanmaktadır.

Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi’nden Fevzi FİLİK tarafından verilecek online eğitimde;

GTİP Tespiti

Trademap.org Veri Tabanına Giriş

Ticari Verilerin Analizi ile Hedef Pazarların Tespiti

Hedef Pazarda Müşterilerin Belirlenmesi için Çevrimiçi Kaynaklar

Hedef Pazarda Gümrük ve Kota Bilgilerinin Tespiti

Uluslararası İhale Bilgilerine Erişim

konuları hakkında detaylı bilgilendirmede bulunulacaktır. Düzenlenecek eğitim ile istihbarat esaslarına dayalı olarak toplanan verilerin analiz edilerek hedef pazarın seçilmesi ile bu pazarda rakip ve müşteri analizlerinin yapılmasının sağlanması hedeflenmektedir.

Etkinlik Webinar şeklinde Zoom uygulaması üzerinden 06.07.2021 Salı günü saat 15.00’de gerçekleştirilecek olup kayıt linki aşağıda sunulmuştur. Programa katılmak isteyenler aşağıdaki link üzerinden veya www.mevka.org.tr internet sitesinde yer alan program duyurusundan katılabilirler.

Kayıt Linki:

https://zoom.us/meeting/register/tJMpfuurqDsvEtJWjLBeyKeb39T1qK7O1pxk