Bu doğrultuda, Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından 7 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 14.30’da Türkiye Cumhuriyeti’nin Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti nezdindeki Darüsselam Büyükelçisi Dr. Mehmet Güllüoğlu ve Darüsselam Ticaret Müşaviri Onur Bilgen’in konuşmacı olarak katılacağı “Tanzanya Pazarında Ticari Fırsatlar” konulu bir webinar gerçekleştirilecek.

Ajans olarak gerçekleştirecekleri program ile ilgili açıklamalarda bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, “Kurum olarak, sorumluluk alanımızda bulunan Konya-Karaman Bölge’sinde bir yandan uyguladığımız çeşitli destek mekanizmaları ile bölgemizin ekonomik anlamda kalkınmasını hedeflerken, diğer yandan da belirli aralıklarla düzenlediğimiz toplantılarla bölgemizde yer alan paydaşlarımızı yatırım, istihdam, ihracat gibi çeşitli konularda bilgilendirmeye gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede, Ajansımız tarafından daha önce aralarında Cezayir, Hollanda, Türkmenistan, Güney Afrika, Malezya, Endonezya, Polonya, İran, Latin Amerika, Rusya ve Katar gibi ülkelerin de yer aldığı pek çok ülke hakkında ticari fırsatlar paneli düzenlenmiş, konunun bizzat mutfağında yer alan uzman isimlerin katılımlarıyla gerçekleştirilen bu programlarda ticari tecrübeler bölgemizde yer alan firmalarımızla paylaşılmıştır. Bunun yanı sıra; Ajansımız öncülüğünde Almanya, Fas, Mısır, Tunus, Yemen, Kongo, Cezayir, Suudi Arabistan, Kırgızistan gibi 10’dan fazla ülkeden işadamları heyetleri bölgemizde ağırlanmış, iş dünyası temsilcileri ile bir araya getirilerek yeni iş bağlantılarının ve ticari köprülerin kurulmasına zemin hazırlanmıştır. Çevrimiçi olarak gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte ise 62,4 milyar dolarlık GSYİH’sı, yüzde 5’lik ekonomik büyüme oranı ve yaklaşık 60 Milyonluk nüfusu ile Afrika kıtasının en güçlü 10 ekonomisi arasında yer alan Tanzanya pazarında ticari fırsatlar ele alınacaktır.  Ülkemiz ile ilişkilerin giderek artmakta olduğu Tanzanya, arsa ve toprak bakımından çok büyük alanlara sahip olmakla birlikte kahve, susam ve kajunun yanı sıra birçok tropik meyve ve ürünün yetiştiği ülke konumunda olması bakımından da büyük bir potansiyele sahiptir.

Ülkenin sahip olduğu diğer avantajlar, gelişen ve gelişmekte olan sektörler, ülkemiz ve bölgemiz arasındaki ticari fırsatlar gibi daha pek çok konu Ülkemizin Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti nezdindeki Darüsselam Büyükelçisi Dr. Mehmet Güllüoğlu ve Darüsselam Ticaret Müşaviri Onur Bilgen tarafından ayrıntılı olarak ele alınacaktır. Tarım, gıda işleme, meyvecilik, balıkçılık ve baharat sektörlerinde önemli fırsatlar sunan Tanzanya hakkında gerçekleştirilecek webinara https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZ0kduiorjMtG9KOvejU8UF02Pr9hzYhvrbz linki üzerinden ve www.mevka.org.tr internet sitemiz üzerinden kayıt yaptırılarak katılım sağlanabileceğini ifade ederek, tüm paydaşlarımızı etkinliğimize davet etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.