Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Karaman Şubesinin her ay düzenlediği istişare toplantısında MÜSİAD üyelerine MEVKA Yatırım Mali Destek Programları ve KOSGEB Destek programları hakkında sunumlar yapıldı.

Toplantıya Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, KOSGEB Müdürü Mevlüt Tavşan, MÜSİAD yönetim kurulu, üyeler ve basın mensupları katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Ali Osman Cevher, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederken, geçtiğimiz hafta MÜSİAD başkanları olarak Kilis'te yaptıkları ziyaretleri dile getirdi.

Bir Osmanlı geleneğini MÜSİAD olarak gerçekleştirdiklerinin belirten Cevher; "Kilis esnafını, halkını ve askerlerimizi ziyaret ederek moral verdik. Onların her zaman yanında olduğumuzu bilmelerini sağladık. Bir Osmanlı geleneği olan Zimem defterlerini satın aldık. Halen veresiye ile çalışan esnaflarımızın veresiye defterlerini içini açmaksızın satın aldık" dedi.

Programda konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise Türkiye'nin gücünün sarsılmaz olduğunu belirtti.

Kilis ve Suriye'ye deki operasyonlara destek vermek amacı ile kendisinin de bir süre bölgede bulunduğunu dile getiren Çalışkan; "Operasyonlar şuan kararlılıkla devam ediyor. Bizler ekonomik, sosyal ve kültürel olarak hiç bir zorluk yaşamıyoruz. Şuan biz Türkiye olarak bütün sorunlarımızı çözecek bir güçteyiz. Eskiden sert bir rüzgar esse herkes dolardaki dalgalanmalara bakardı. Şimdi dünyadaki hiç bir güç Türkiye'nin mevcut durumunu küçültemez değiştiremez" dedi.

Konuşmaların ardından Mevlana Kalkınma Ajansı(MEVKA) adına Doğan Ali Onuralp, KOSGEB Müdürlüğü adına ise Kobi Uzmanı Erhan Yakıcı yatırım mali destek programları hakkında katılımcılara sunum yaptı.

Onuralp, MEVKA’nın 2009 yılından bu yana Karaman’da AR-Ge Projelerine toplam 9 Milyon 659 Bin 460 TL harcama yaptığını söyledi. Yakıcı da, Kredi Faiz Programları kapsamında 2003-2017 yılları arasında 130 Milyon 381 Bin 697 TL kredi hacmi oluştuğunu belirtti.