Yapılan paylaşım ise şöyle;
1. Kur’ân–ı Kerim okuyalım. Okuyanları dinleyelim. Camilerimizde Kur’ân Ziyafetlerini, Mevlid-i Şerifleri dinleyelim. Kur'an-ı Kerimimize, Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duygularımızı kuvvetlendirelim. Kur’an-ı Kerîm okumak veya dinlemek, böyle mübarek bir gecede yapacağımız ibadetlerin en önemlilerinden birisidir. Kur’an-ı Kerîm Cenâb-ı Hakk’ın insanlığa son mesajıdır. O’nun iyi anlaşılması ve uygulanması halinde insanlık mutlu olacaktır. O'nu en güzel açıklayan Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)'e ittiba edelim. Tam olarak onun yolundan gitmeye söz verelim.

2. Peygamberimizin hayatını ve ilm-i hal kitabı okuyarak gecemizi ihya etmek doğru olur. (İlm-i Hal, halimizin bilgisi, her bir mü’minin bilmesi gereken farz-ı ayn ilimdir.) Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’e salât ü selâmlar getirelim. O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuurumuzu tazeleyelim. Can ü gönülden; “Es-salâtü ve’s-selâmü aleyke yâ Rasûlellâh” diyelim. "Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammed" diyelim.

3. Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edelim. İdrak edilen geceyi fırsat bilerek pişmanlıkta ve Rabbimizden yardım dileğinde bulunmalıyız. “Estağfirullah” demeliyiz. Diğer kutlu zamanlar gibi Mevlid gecesi de, özümüze dönerek gaflet içinde geçen günlerimizi sorgulamalıyız. İşlediğimiz günah ve hatalara tevbe edip bağışlanma dilemeli, iftira, gıybet, hak ihlâli gibi kul haklarını sahiplerine verme ve helalleşme yolları aranmalıdır. Rabbim hayırlı uzun ömürler versin. Ölüm hak, ölüm gerçek ve biz de öleceğiz, onun için tövbe ve istiğfara önem vermeliyiz. Bir daha geriye dönmemek üzere günahlarımıza pişmanlık duyup, terk etmeye karar verelim. Çevremizle, özellikle akrabalarımızla, komşularımızla helalleşelim. Borç ve kul hakkı bırakmayalım. Çünkü Allah (cc) ahirette hesap soracaktır.

4. Kandil gecelerinin gündüzlerinde gücü yetenler mümkün olduğunca nafile oruç tutalım.

5. Kaza namazı, nafile namazlar kılalım. Kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli. Salgın hastalık tedbirlerine uyarak vakit namazlarımızı camilerde kılmaya özen göstermeliyiz. Hem cami ve cemaat sevabından yararlanmalı hem de diğer Müslüman kardeşlerimizle bütünleşmeli, kandilini tebrik etmeliyiz. Elbette, Maske, Mesafe, Temizlik kurallarına tam uyarak.

6. Tefekkürde bulunulmalı; Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ımızın bizden istekleri nelerdir, Rasûlüllahın ümmetliği nasıl olur konuları başta olmak üzere hayatî meselelerde derin derin düşünmeliyiz.

7. Duaya sarılalım. Dinimiz için, imanımız için, ezanımız için, birliğimiz beraberliğimiz için, vatanımızın, bayrağımızın, milletimizin bekası için, tüm kutsal değerlerimize pervasızca saldıranların tuzaklarının kendi başlarına yıkılması için, Müslümanların, ordumuzun, emniyet güçlerimizin zaferleri için dua edelim. Salgın hastalıktan kurtulmak için, hastaların şifa bulması, sağlık çalışanlarımız ve yöneticilerimiz ile çalışan çabalayan herkes için dua edelim.
Kul pek çok günah da işlese, Rabbini hatırlayıp O'na döndüğü ve “Rabbim beni bağışla!” diye yalvardığı zaman, kul hakkı var ise onu yerine getiriverirse Cenâb-ı Mevlâ onun günahlarını bağışlayacaktır, dualarını kabul edecektir inşaallah. Yeter ki günahı işlemekte ısrarlı davranmasın. İnsanı mahveden şey, tövbe ve istiğfârı düşünmeden ısrarla günah işlemektir.
Bir yoksulun elinden tutuverelim.
Bir fakirin kapısını açıverelim.
Bir yetimin başını okşayıverelim.
Bir ihtiyaç sahibinin ayağına bot, sırtına giysisini alıverelim.
Mevsim sonbahar-kış, açta açıkta, soğukta kimse kalmasın.
Darda kalana genişlik,
Zorda olana kolaylık oluverelim.
O zaman ihtiyacımız olan, talep ettiğimiz, birbirimizden çokça istediğimiz dua gelip bizi buluverir.

Rahman ve Rahîm Olan Allah'a Hamd ve Şükürler olsun.
İki Cihan Serveri Efendimiz Hz.
Muhammed Mustafa'ya Salât ve Selâm olsun.
Mevlid Kandilimiz, Mevlid-i Nebi Haftamız mübarek olsun.