İstanbul Karamanlılar Dernek Başkanı Rafet Akdaş yaptığı açıklamada; “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in varlık âlemini şereflendirmesinin yıldönümünde bir Veladet Mevlid kandiline daha ulaşmanın huzur ve coşkusunu Ümmeti olma bahtiyarlığına erdiğimiz Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğumu insanlık tarihinin en şerefli ve önemli olaylarından biridir.

Hz. Muhammed (S.A.V)’in, dünyamızı şereflendirmesi ile insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmış, O’nun Mekke’i Mükerreme de yaktığı tevhit meşalesi ile karanlıklar, aydınlığa; kin ve nefret, şefkat ve merhamete dönüşmüştür.

Yemek programı ile başlayıp akabinde Kuranı Kerim İlahiler Mevlidi Şerif kasideler gecenin ehemmiyetini anlatan sohbet dua yatsı ve tesbih namazı hatim duaları İle sona erdi. Vatanımız Milletimiz Şehitlerimiz Dünyanın dört bir yanında tüm Müslüman kardeşlerimiz üyelerimiz derneğimize katkıda bulunanlar akabinde geçmişlerimize bolca Dua edildi. Nasibi olan bu hem maddi hem de VELADET Gecemizi İhya ettik. Dernek mescidimiz doldu taştı. Üyelerimize hemşerilerimize teşekkür ederiz. Mevla’mız cümlesinden razı olsun.”