Karaman Valisi Murat Koca Mevlid Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı;
Vali Koca kutlama mesajında; “ Kandillerin toplum hayatında çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yerinin olduğu ve İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutlayacağımız Mevlid Kandili de bu özel günlerin başında yer almaktadır.  İnsanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Hz. Muhammed’in kutlu doğumunun yıl dönümünü bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Dinimizin emirlerini insanlığa ulaştıran, gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle yaratılış ve var oluşun sırrını anlamaya, bilgi, inanç ve selâmete çağıran peygamberimiz, bütün ahlâki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir kişidir. Bugün insanlığın yaşadığı sorunları göz önüne getirdiğimizde, Peygamberimizin ortaya koyduğu ve örnek olarak yaşadığı, hak ve adalet gibi kavramların, insanlık için ne kadar önemli olduğu, günümüzde daha iyi anlaşılmaktadır.

Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Bu nedenle, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, insanımızın içinde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması dileğiyle, milletimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni kutluyor, birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.


............
Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’nun Mevlid Kandili Mesajı

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu Mevlid Kandili sebebiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Uğurlu mesajında; insanlığın kurtuluşu için gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S.)’in, 571 yılında Kâmeri aylardan Rebiü’l-evvel ayının 12. gecesi doğduğunu belirtti. Bunun için bu mübarek geceye “Mevlid Kandili” dendiğini ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
“Peygamberimizin dünyaya gelişi, bu kutlu doğum dünyanın en önemli olaylarından biridir. O’nun dünyaya gelişiyle karanlıklar aydınlandı. Yüzyıllardır Mevlid Kandili olarak kutlanan bu kutlu gün ve mübarek geceler; manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın had safhaya çıktığı müstesna zaman dilimleridir. Hz. Peygamberi sevmek ve O’nu örnek almak demek, O’nun insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı O’nun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Bu önemli gecede barış için, acıların ve göz yaşlarının dinmesi için, insanlığın güzel yarınları için bol bol dua edelim. Çevremize birlik ve beraberlik mesajları verelim. Bütün dünyada acının, gözyaşının, şiddetin ve terörün sona ermesi, insanlığın barış ve huzuru için bol bol dua edelim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin ve İslam Alemi’nin kandilini tebrik ederim.”

.....................

AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli'nin Mevlid Kandili Mesajı;

Dereli mesajında;;"İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük Peygamber, Hz. Muhammed (s.a.v.) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi doğmuştur.  Bilindiği üzere bu mübarek gece 'Mevlid Kandili' olarak idrak edilmektedir.
"Onun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için önemli bir başlangıçtır. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. İnsanlığa rahmet kapılarını açacak bir fazilet güneşi doğmuştu. İnsan hayatına yegane örnek olan Sevgili Peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah'ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir."
 "Onun rehberliğinde insanlar aydınlanmaya, kötülükler iyiliğe dönüşmeye başlamış; adeta cehalet asrı bir saadet asrı olmuştu. Nihayet asır, asırlara taştı. Ve o, çağlar ötesiyle kucaklaştı. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed kendisinden önceki peygamberler gibi sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa gönderilmiştir. O her zaman dilimindeki insana örnek ve rehber olarak Allah tarafından bu dünyaya gönderilmiştir".
"Hz. Peygamber'i sevmek ve onu örnek almak demek; onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü onun örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir.
Bu düşüncelerle, Mevlid Kandili'nin  Peygamberimizi daha iyi tanımaya ve anlamaya vesile olmasını diler, tüm insanlığın barış, huzur, güven ve muhabbetini kuvvetlendirmesini temenni ederim."dedi


.................
 AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer'in Mevlid Kandili Mesajı ;

Güngörer mesajında;''Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'i asrın idrakine taşımak, O'nun güzel hatırasını, içimizde, işimizde, hayatımızda, düşüncelerimizde, duygularımızda, eylemlerimizde ve evlerimizde yaşamak ve yaşatmaktır. O'nu anmak demek, O'nu anlamak ve örnek edinmektir. İşte Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler, bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde ve hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsat günleridir. 

"Kuran-ı Kerim'de 'Yüce bir ahlak üzere' olduğunu ve tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderdiği, Peygamberlik zincirinin son halkası olan Sevgili Peygamberimizin (SAV) hicri takvime göre doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlid Kandili'ni idrak edeceğiz.
Kur'an ve bütün ahlaki erdemleri şahsında toplayan Hz. Peygamber, tüm insanlığa bir kurtuluş ve diriliş çağrısı yapmıştır. 
Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini, O'nu ve insanlığa getirdiği en büyük hediye olan Kur'an'ı yakından tanımamıza ve çağrısı etrafında birleşmemize vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz eder, değerli hemşehrilerimin ve bütün İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyorum." dedi.

......................
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek'in Mevlid Kandili Mesajı ;
Şimşek mesajında;''Hz. Peygamberimizin dünyaya teşrif ettikleri gün Mevlit Kandili olarak kutlanmaktadır. Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan bu kutlu doğum, hiç şüphe yok ki insanlık tarihinin en önemli olaylarından biridir.

Böylesine önemli günler manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın hat safhaya çıktığı müstesna zaman dilimleridir.

Peygamberimizin çocuklara karşı merhameti, kadınlara karşı sevgisi ve fakirlere karşı olan ilgisi yaşayarak hayatı öğreten bir öğretmendir. Peygamberimizin mutlu ve adaletli bir yaşamın müjdecisi olarak yeryüzüne getirdiği, hak ve adalet gibi değerlere, insanlığın özellikle bu dönemde çok daha fazla muhtaç olduğu bir gerçektir. Bu nedenle Mevlit Kandili onun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır.

Bütün insanlığın kurtuluşunun müjdecisi olan Sevgili Peygamberimizi bir kez daha anlama ve anma vesilesi olarak büyük bir önem ve anlam taşıyan mübarek kandil dolayısıyla, İslam âleminin kandilini tebrik ediyor, Yüce Allah’tan, ülkemiz, İslam âlemi ve insanlık için mutlu, huzurlu, hoşgörü ve barışın hâkim olduğu günler nasip etmesini diliyorum,''dedi.





.............

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Mevlid Kandili vesilesiyle yayınladığı mesajda, "Bütün İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı Peygamber Efendimiz'in (sas) dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini, geleceğimizi aydınlatmasını diliyorum." dedi.
Muğlu, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in (sas), dünyaya gelişinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili'nin bir kez daha idrak edileceğini belirtti. Muğlu,şöyle dedi.
"Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam'ı müjdeleyen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas)'dir. Toplumsal barışı, kardeşliği, adaleti ve eşitliği hedefleyen; çatışma yerine, tüm insanlığın bir arada huzur içerisinde yaşayabilecekleri bir dünya kurmayı öngören Peygamber Efendimiz'i (sas) sevmek ve onu örnek almak; onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak; davranışlarımızı onun örnek ahlakına ve tavsiyelerine göre şekillendirmek önemlidir. Bu düşüncelerle, bir kez daha tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."dedi.



..............
MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu'nun Mevlid Kandili Mesajı;
Peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhisselamın doğduğu gece “Mevlit Kandili” olarak kutlanılmaktadır.
 
Hatipoğlu mesajında"O, yüce Allah’ın insanlar için en büyük lütfüdür. Bunun farkında olmak ise Müslümanlığın gereğidir. Onun doğduğu gecede onu daha çok tanımaya çalışmak, onun getirdiklerine sahip çıkmak, onun yaşadıklarını yaşamak, onun ahlakıyla ahlaklaşmak için bu gece vesile kılınmalıdır. Onun doğduğu gecede mevlit okutmakla beraber ona olan sevgimizi ve bağlılığımızı da yeniden gözden geçirmeliyiz. Bizim için, insanlık için gönderildiğini fark etmeliyiz. Zira Kur’an-ı Kerimde: “And olsun ki, Allah’ın Resulünde sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır” buyrularak bunun farkında olmanın önemine işaret edilir.
Düşmanlıkları dostluklara dönüştürmek için gelen Hz. Muhammed (SAS), geldiği dönemde insanlık onun getirdiği o evrensel mesajlara ne kadar ihtiyaç duymuşsa günümüzde de bütün dünya onun getirdiği o yüce mesajlara muhtaçtır. Onun için onu candan daha çok sevmek ve daha çok tanımak gerekir. İnsanların birbirlerine kin ve nefretle baktığı, aile kurumunun yok olmaya doğru gittiği, anne- baba sözünün dinlenilmediği, kadına şiddetin gittikçe artığı, boşanmaların çoğaldığı, aile içi şiddetin, geçimsizliğin hızla artış gösterdiği günümüzde Peygamberin örnek ahlakına, onun insan sevgisi anlayışına, hoşgörüsüne her zamandan daha çok muhtaç olduğumuzu anlayabilmemiz için onu iyi tanımamız gerekiyor. Unutulmamalıdır ki, Hz Peygamber (sas)’i sevmek ve tanımak için onun sünnetini, yüce ahlakını, insanlık ve merhametini, adaletini, sabır ve sebatını, fazilet ve cesaretini yaşamakla mümkündür” .
Bu duygu ve düşüncelerle, sevgili Peygamberin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlit Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini yüce Mevlâ’dan niyaz  eder , Bütün İslam ve Türk Aleminine hayırlara vesile olmasını temenni ederim.''dedi.
.............

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı'nın Mevlid Kandili Mesajı‏;
Ankaralı mesajında;''Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç olan bu gecede O’nun ahlak ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak gerekmektedir.
 
  Böylesine önemli günlerin manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın had safhaya çıktığı müstesna bu günün sevginin, hoşgörünün, cömertliğin, merhametin, barışın ve adaletin temsilcisi, alemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Hz. Peygamberimizi daha iyi anlamamıza ve O’nun getirmiş olduğu evrensel mesajı ve prensipleri uygulamamıza vesile olmasını temenni ederim.
 
  Mevlid Kandili’nin; tüm insanlığa sevgi, huzur ve barış getirmesini Yüce Allah’tan niyaz eder, bütün vatandaşlarımızın, ve İslam aleminin kandilini en kalbi duygularımla tebrik ederim''dedi.


............
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Karaman Şubesi İl Sekreteri Hakan ŞAHİNER'in “Mevlid Kandili” Kutlama Mesajı; 

  Bu akşam idrak edeceğimiz “Mevlid Kandili’nin olduğu gece Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in âlemleri şereflendirdiği gecedir. Peygamberler zincirinin son halkası olan Peygamberimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli olayıdır.
Yüce dinimiz tüm insanlara kucak açarak iyi ahlâkı, doğruluğu, barışı ve hoşgörüyü esas almıştır. İnsanlığı cehalet, kin, düşmanlık ve zulümden kurtaran son semavi din İslamiyet, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz aracılığı ile yayıldı. 
 
  Yüce Allah’ın ilahi mesajlarını insanlığa iletmek üzere gönderdiği, peygamber halkasının son temsilcisi olan Peygamber efendimizin doğumu, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olaydır. İslam ülkelerin ve tüm dünyanın derin acılar yaşadığı günümüzde Peygamberimizin sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almaya daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. 
 
  Dinimizin bütün güzelliklerini Peygamberimizde görmek mümkündür. Peygamberimiz sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlar için model konumundadır. Bu duygularla, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum. 
Bütün Karaman halkının ve İslam âleminin “Mevlid Kandilini” en içten dileklerimle kutlar, ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa sağlık ve esenlikler getirmesini temenni ederim” dedi.