KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum günü olan mübarek Mevlid Kandilini idrak etmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Sevgi ve Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V) bu kutlu gecede dünyamızı şereflendirmiştir.
O’nun doğumu, insanlık tarihinin en şerefli ve önemli olaylarından biridir. O’nun doğumu ile insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmış, karanlık dünyamız O’nun nuru ile aydınlanmıştır.
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), insanların en hayırlısı idi, herkesin kendisine çok güvendiği “Muhammedü’l-Emin”dir. O, güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle ve mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Her devir ve dönemde O'nun öğütlerine ve telkinlerine ihtiyaç duyulmuştur.
Mevlid Kandili, Peygamberimiz (S.A.V)’in yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Çünkü Peygamberimiz (SAV)’in ahlakı, erdemi ve yaşayış tarzı hayatımız boyunca bizlere örnek teşkil etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Mevlid Kandilinin ülkemizin birlik ve beraberliğine, Milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’dan niyaz eder, tüm Karamanlı hemşerilerimizin, İslam âleminin ve Milletimizin Kandilini tebrik ederim.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇALIŞKAN
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Mevlid Kandili dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çalışkan mesajında; “Mübarek Mevlid Kandili’nin tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Başkan Çalışkan yayımladığı mesajında şunları kaydetti;
“Mübarek gecelerin, Kandillerin toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlit Kandili de bu özel günlerin en başında yer almaktadır. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğumuyla birlikte tüm insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmıştır.
Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in doğumu vesilesiyle kutladığımız ve sayısız manevi güzelliğin yaşandığı bir Mevlid Kandili’ne daha kavuşmanın heyecanı ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Böyle günleri ve geceleri vesile kabul ederek, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı artırmalıyız
Manevi duyguların en üst seviyeye çıktığı böylesine güzel bir günde tüm hemşehrilerimin ve İslam Alemi’nin Mevlid Kandili’ni en samimi duygularımla tebrik eder; memleketimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum”

AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Kale
AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale, Hz.Peygamber'in, yaşayışı, hadisi şerifleri ve sünnetleri sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başladığını söyledi.
Mevlid Kandili dolayısıyla yazılı bir mesajı yayımlayan AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Kale mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz 'in doğumu vesilesiyle kutladığımız bir Mevlid Kandil'ine daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın mübarek Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin başta, ilimize, ülkemize, Müslüman âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini yüce Allah'tan diliyorum. Bu geceyi kutlarken peygamberimizi daha iyi anlamak gerekmektedir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir. O'na iman etmenin, O'nun ümmeti olmanın ve O'nu sevmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Mevlid Kandili'nin tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim."