Çeltek Mahallesi’nde bulunan Kazalpa Mezarlığı’nda ki düzenleme ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Daha önce bakımsız durumda bulunan mezarlıkta; yürüyüş yolları tamamlandı, çeşmeler değiştirildi, defin yerleri açıldı ve mezarlığın kullanılamaz durumda olan duvarı tamamen yenilendi.

“Örnek Belediyecilik Sergilemeye Devam Edeceğiz”
Karaman Belediyesi tarafından cenaze işleri ve mezarlıklarda yapılan çalışmalar vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanırken mezarlık hizmetleri birçok kente de örnek oluyor.
Karaman Belediyesi bünyesinde kurulan Mezarlıklar Müdürlüğü; araç ve teknik donanım, cenaze hizmetleri, taziye evleri, taziye çadırları, cenaze evlerinde izzet ikram sunulması ve mezarlıklarda yapılan peyzaj düzenlemeleri ile vatandaşlara Türkiye’de örnek olacak hizmetler sunuyor.

Karaman Belediyesi’nin cenaze defin ve taziye hizmetlerinde ücretsiz hizmet verdiğini söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Belediye olarak mezarlıklarımızı daha güzel bir hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu nedenle Mezarlıklar Müdürlüğümüzü kurarak cenaze işlerinde hizmetlerimizi geliştirdik. Yakınları vefat eden vatandaşlarımızla, bu zor ve bir o kadar da telaşlı günlerinde hiç vakit kaybetmeden ilgili ekiplerimiz iletişime geçiyorlar. Onlara biraz olsun destek olmak ve üzerlerindeki yükü almak adına, talepleri doğrultusunda cenaze evinin önüne çadırlar kuruyoruz, Çeltek Mahallesi, Kırmahalle ve Larende Taziye evlerimizi kullanımlarına sunuyoruz. Taziyeye gelen misafirlere ikramda bulunuyoruz. Tam donanımlı cenaze yıkama ve morg aracımızla vatandaşlarımızın cenazelerini talepleri doğrultusunda bir yerden başka bir yere nakil ediyoruz. Cenazelerini yıkıyoruz ve define hazır hale getiriyoruz. Tüm bu hizmetleri vatandaşlarımıza ücretsiz sunuyoruz.

 Ülkemizde bu konuda örnek belediyecilik sergilemeye devam edeceğiz. Binasından sosyal donatılarına kadar, mezarlık alanından defin hizmetine kadar her konuda örnek olmak, halkımıza bu hizmeti en iyi şekilde vermek için çalışıyoruz” dedi.