Fakültenin 2016 mezunu Merve Çelik ve 2017 mezunları Derya Bulutdağ, Zafer Salur ile Meltem Kaymakçı katıldıkları söyleşide öğrencilere çalışmakta oldukları kurumlar ve mezun olduktan sonra yaşadıkları süreçle ilgili tecrübelerini aktardılar.

Fakülte öğretim elemanlarının da katılımıyla düzenlenen söyleşi samimi bir ortamda gerçekleşirken eğitimine devam eden öğrenciler merak ettikleri soruları mezun olan meslektaşlarına yöneltme imkânı buldular.

Mezun öğrencilerden Merve Çelik, “Öğrencilik dönemimde ‘bunu neden öğreniyoruz’ diye söylendiğim bilgiler mezun olduktan sonra iş yaşantımda muhakkak karşıma çıktı. Bu yüzden öğrendiğiniz bilgileri sorgulamadan içselleştirmeye çalışın. Nedenlerini öğrenin fakat gereksiz bilgiymiş gibi davranmayın. Unutmayın ki burada öğrendiğiniz her şey meslek hayatınızda işinize yarayacak.” dedi.

Zafer Salur ise mezun olduktan sonra kimsenin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini hatırlatarak, “Fabrika fabrika gezmeniz gerekebilir. Yaptığınız işi asla küçümsemeyin. Tecrübe edinmeyi ilke edinin. Para kazanmak ikinci planda olsun. Temelden edindiğiniz tecrübe daha sonra size başarı olarak geri dönecektir.” şeklinde konuştu.

Derya Bulutdağ ve Meltem Kaynakçı ise eğitim görmekte olan arkadaşlarına mezun olduktan sonra bir süre işsiz kalabileceklerini fakat kesinlikle morallerini bozmamaları gerektiğini hatırlatarak, çevrelerindekilere kulak asmadan, inançlarını yitirmeden iş aramaya devam etmeleri gerektiğini söylediler. Bulutdağ ve Kaynakçı ayrıca öğrenci arkadaşlarına Karaman’da çalışacak olsalar dahi yabancı dil problemlerini çözmeleri yönünde tavsiyede bulundular.

Mezun öğrencilerin soruları cevaplandırması ve plaket takdimlerinin ardından söyleşi sona erdi.