Manevi İlkeli ve Liyakatli Enerji Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Sendikası (Mil-Enerji Sen) Genel Başkanı Ali Yüce, Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Koyuncu ve İl Temsilcisi Kuddisi Koyuncu, Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu’yu makamında ziyaret ettiler.

Gerçekleşen ziyarette Genel Başkan Yücel, sendika olarak yaptıkları çalışmalar hakkında Başkan Demirkollu’ya bilgiler verdi.

Sendikaları önemsemeyen memurları, memurları önemsemeyen sendikacılar temsil eder bu nedenle bütün memurları sendikalarına davet ettiklerini dile getiren Yücel: "Mil-Enerji Sen olarak attığımız her adımda hak, adalet ve liyakat esasını ön planda tutmaktayız.

Taleplerimiz ise şunlar;

Memurlara e- devlet uygulaması üzerinden sendikalara üyelik ve istifa işlemlerini yapabilme imkanı tanınmalıdır. Sendikalar için gelir, üyeler için gider olan Toplu Sözleşme İkramiyesi yerine yılda iki kez bayram ikramiyesi verilmelidir. Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapmakta olan kamu görevlileri Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmelidir. Tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir. Hizmet Kollarında yer alan kurumları belirleyen Yönetmelik güncellenmelidir. Hafta sonu resmi tatil (Cumartesi-Pazar) günleri yıllık izin hesabına dâhil edilmemelidir. Yüksek Gerilim Tazminatı Sorunu Çözüme Kavuşturulmalıdır. Kamudaki Tüm sözleşmeli personeller kadroya geçirilmelidir. Personel alımı, Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavlarında, sözlü (Mülakat) sınavları Kaldırılmalıdır. Yaşanabilir bir emeklilik için tüm gelir kalemleri emekliliğe esas kabul edilmelidir. Yargıdan dönen disiplin cezalarının yargı giderleri cezayı veren disiplin amirinden rücu edilmelidir. Vergi adaletsizliği sonlandırılarak, Alın terinden (maaşlardan) gelir vergisi alınmasına son verilmelidir” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Demirkollu, ziyaretlerinden dolayı Genel Başkan Yücel ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.