Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Karaman’a kazandırdığı Millet Bahçesi, yüklenici firmanın eksiklerini bitirmeden vatandaşların akınına uğramaya ve fütursuzca kullanılmaya devam ediyor. Bu konuda gazetemize ulaşan birçok ihbar sonucu muhabirlerimiz Millet Bahçesinde araştırmalarda bulunarak hoş olmayan görüntüleri fotoğrafladılar.

ÇEKİRDEK MEVSİMİ AÇILDI

Karamanlı hemşehrilerimizin yaz ayı itibari ile ellerine çekirdek alıp yiyerek dolaşma zamanı başladı. Millet Bahçesinde her taraf çekirdek kabuklarıyla dolup taştı. Millet Bahçesinin yerleşkesinde yeterince çöp kutusunun olmasına rağmen duyarsız kişilerin çöplerini yer atması sonucunda Türkçenin başkentine yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı.

VATANDAŞLAR DEFALARCA UYARILDI

Yüklenici firma ile yaptığımız görüşmede ise yetkililer, bahçenin henüz resmi olarak açılışının yapılmadığını, vatandaşların bu konuda defalarca uyarıldığını ve çevrede uyarıcı levhalarında bulunduğu ancak kurallara uyulmadığını dile getirdiler. Millet Bahçesinin eksiklerinin tamamlanarak devir tesliminin yapılacağını ifade eden yetkililer, bazı kapıların tekmelenerek kırıldığını ve çocuk oyun gruplarının da zarar görmesinden dolayı kullanıma kapattıklarını da sözlerine eklediler.