Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vatandaşlarımız ile birlikte yeni bir hicri yıla, rahmeti bereketi bol olan mübarek Muharrem ayına ulaşmanın sevinç ve mutluluğu yaşamaktayız. 

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan Hicri yılbaşı Hicri Takvimin başlangıcıdır.Takvimin ilk ayı ise Aşure ayı olarak da bilinenmübarek Muharrem ayıdır.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicreti karanlık bir çağa güneş gibi doğmuş ve aydınlık bir çağın başlamasına vesile olmuş, İnsanlık sevginin, kardeşliğin, dostluğun, paylaşmanın, ne demek olduğunu Hicretle öğrenmiştir.

Hicret; Allah’a ve O’nun kutlu elçisi rahmet peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi, dostluğa, kardeşliğe, medeniyete, ilme ve irfana açılan yolculuğun adıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin, değerli Karamanlı hemşerilerimizin ve tüm İslam Âleminin Hicri yeni yılını ve Muharrem ayını tebrik eder, yeni Hicri yılın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ederim.” dedi.