Hollanda'nın bazı kentlerinde ziyaretlerde bulunan, açılışlara katılan ve Karamanlı hemşerilerimizle hasret gideren AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Utrecht kentinde bulunan Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) merkezinde yönetim kurulu, iş insanları ve köy dernek temsilcileriyle bir araya geldi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda HOKAF Başkanı Adem Güneş, Federasyonun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Karamanlı büyüklerimizin bundan yaklaşık 60 yıl evvel Hollanda'ya geldiklerinin altını çizen HOKAF Başkanı Adem Güneş, Hollanda'da  yaşayan vatandaşların sorunlarını dile getirdi. Güneş, "Hollanda'da yaşayan Türk toplumu olarak bizlerin Askerlik Bedeli, Araçların Yurtdışında kalma süreleri, Türkiye'ye gelince cep telefonu kullanım süresi, Karaman'a yatırım yapmak isteyen iş insanları için bürokratik engellerin ortadan kalkması, Diploma denkliği vs. birçok sorunumuzu Ankara'ya iletmenizi istiyoruz sayın vekilim. Öte yandan bizler yaz tatilinde memleketimize geldiğimizde, Valilik veya Belediye bünyesinde, 'Gurbetçi Masası/Birimi' kurulmasını sizden rica ediyoruz." şeklinde konuştu.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Hollanda Birimi tarafından Hollanda'ya heyet olarak geldiklerini belirten AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, hemşerilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde olmalarından son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Eser, "Hollanda ziyaretimiz çerçevesinde Arnhem, Deventer, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam gibi birçok kentte hemşerilerimizle buluştuk, onlarla gönül bağı kurduk, hasret giderdik. Hollanda toplumuna uyum sağlamış, ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan; eğitim başta olmak üzere birçok alanda kendini ispat etmiş Türk toplumu gördüm, sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Edindiğimiz bilgiye göre Hollanda'da 55 bin civarında Karamanlı hemşerilerimizin yaşadığını, en fazla Türk nüfusuna sahip Karamanlı hemşerilerimizin olduğunu öğrendik. Buda bizim için bir gurur vesilesi. Her gittiğimiz yerde hemşerilerimizle karşılaştığımda o kadar çok mutlu oldum, o kadar gurur duydum ki yaptıkları işten, inanın insan kendini yurtdışında hissetmiyor, her yer Türk, her yer Türkiye. Bir Türk olarak, bir Karamanlı olarak sizlerden gurur duydum. Sorunlarınızın takipçisi olacağım  sözünü de buradan vermek istiyorum" dedi.

HOKAF Başkanı Adem Güneş, Selman Oğuzhan Eser'e günün anısına plaket taktim etti, programa katılanlarla da hatıra fotoğrafı çekildi.

Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, ziyareti çerçevesinde, Karamanlı iş insanları ve bazı STK'larla bir araya gelmeyi sürdüreceğini açıkladı.

Haber: Mehmet Ali Topçu