Eser mesajında; “Türklerde kadının yeri ve Türk kadınının kahramanlıkları her zaman diğer toplumları şaşırtmıştır. Tarihte bunu görüp şaşkınlıkla aktaran bir çok tarihçi, yazar vardır. Erkeklerle beraber at sürdüklerinin, kılıç kuşandıklarının, cenk ettiklerinin ve hatta boylarına liderlik ettiklerinin birçok örneğine rastlamak mümkündür.

Türk törelerinde kadın hiçbir zaman eve ya da çadıra kapanık değildir. Sosyal, siyasal, kültürel, ekonomik ve toplumsal hayatın her zaman ayrılmaz bir parçası olmuştur.

Eski çağlarda yeri geldiğinde çadırı çözer ve kurar, arabayı yükler, süt sağar, tereyağı ve peynir çıkarır, deriyi işler, ayakkabı, keçe çorap, giyim, keçe imalatı yapar, yeri geldiğinde at sürer, kılıç kuşanır, cenk ederlerdi.

Her zaman tahtta Kağanın yanına otururlardı. Hatta Tomris Hatun gibi hükümdar bile olmuşlardır.

Eşi Sarıkamış'ta şehit olduktan sonra silah kuşanıp istiklal mücadelesinde 300 kişilik birliği komuta eden Üsteğmen Kara Fatma da; 93 harbinde Rusların Erzurum'u işgal etme tehlikesi üzerine 3 aylık çocuğunu evde bırakıp şehrin savunmasına koşan Nene Hatun da dualarla ve gururla yad ettiğimiz Türk kadın kahramanlarımızdandır.

Böyle bir geçmişten hareketle iyi biliyoruz ki bir toplumun kadına verdiği değer ve ona biçtiği rol, o toplumun çağdaşlık ve medeniyet seviyesini gösterir. Kadınlarımızın hayatın her alanında aktif olarak rol alması Ak Parti olarak en önem verdiğimiz konulardandır.

2002 yılından bu yana, Ak Parti olarak kadının sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel ve toplumsal alandaki dezavantajlarını avantaja çevirmek için gerek mevzuat, gerekse reform düzeyinde uygulamalar ile pek çok adım attık.

Hükümet olarak bu süre zarfında uyguladığımız kadın odaklı düzenlemeler, iyileştirme ve yenilikler; anayasal düzenlemeler, kadına yönelik şiddet, istihdam, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, siyaset ve diğer sosyal politikalarımız hız kesmeden devam edecektir.

Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi ‘Cennet anaların ayakları altındadır' sözünden hareketle kadın anadır, yuvadır, şefkattir, merhamettir. Yetiştiren, eğiten, üreten, topluma yön veren en kıymetli değerdir. Kadın mutluysa o yuva da o toplum da mutludur diyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum” ifadelerine yer verdi.