Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak; emekli maaşlarının ve ikramiyelerinin kesileceğine yönelik haberleri değerlendirdi. Ünver, “Buradan, damat beye sesleniyorum. Emeklinin cebinden elini çek, zulmetmeyi bırak.” dedi.

TBMM Genel Kurulu’ndaki sözlerine “Hazine ve Maliye Bakanlığının emekli aylıklarına göz diktiğine dair haberler basında yer almaktadır. Büyük çoğunluğu asgari ücretin altında aldığı maaşla geçinemeyen emeklilerimize karşı bu tutum büyük bir vicdansızlıktır.” şeklinde başlayan CHP Karaman Milletvekili Ünver; “Tükenen AKP iktidarının emeklilerimize karşı sergilediği bu tutumu kabul etmek mümkün değildir.” diye konuştu.

Ünver, Hazine ve Maliye Bakanı’nı kastederek; “Buradan, kerameti kendinden menkul damat beye sesleniyorum: Bak, burası çok önemli; devlete karşı tüm sorumluluğunu yerine getirmiş emeklinin cebinden elini çek, zulmetmeyi bırak.” dedi. Konuşmasının devamında, emekli aylıklarında kesinti yapmak bir yana; aylıklarının en az asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini ifade eden Ünver sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İki yıldır aynı kalan ikramiyelerinin de CHP taahhüdünde olduğu gibi; yılda 2 defa, bir maaş seviyesine çıkarılması gerekiyor. Yapabiliyorsan bunu yap, yapamıyorsan da bırak git.”