“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda yürüyen Yüce Türk Milleti, eşsiz bir destan yazdığı hürriyet mücadelesini yürütmek üzere kurduğu ve sonrasında ülkemizin ve devletimizin en önemli ve en güçlü Anayasal Kurumu olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu ilk günden itibaren “Ulusal Egemenlik” temeline dayalı yönetim anlayışını benimsemiş, ardından bunu Cumhuriyet ile taçlandırmıştır.

Ne mutlu ki Başkomutanımız ve devletimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” sözünün duvarında halen yazılı olduğu şanlı Meclisimiz, 101 yıldır mevcudiyetini ve kudretini korumaktadır. Türk Milletinin asla esaret altında yaşayamayacağını, esaret altında var olmaktansa yok olmayı tercih edeceğini dünyaya en gür sesiyle Atatürk’ün çağırısıyla bağımsızlık savaşımızın meşruiyetini ilan eden Türk Milleti, tam 101 yıldır bu değerlere sahip çıkmaktadır. Öyle ki, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeye ant içmiş her nesil, egemenliğin saraylardan milletin uhdesine geçtiği bu günü coşkuyla, bayram havasında kutlamış; bugünden sonra da aynı coşkuyla kutlamaya devam edecektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu özel gün, dünya üzerindeki tek çocuk bayramıdır ve dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesine katkıda bulunması açısından son derece önemlidir. Covid-19 salgını nedeniyle, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da evlerimizde kutlamak zorunda olduğumuz için son derece müteessir olduğumuzu bildirirken; yüreklerimizdeki vatan sevgisi, aklımızda ve vicdanımızdaki Atatürk sevdasıyla hiçbir sebebin ve gücün bizi birbirimizden ve değerlerimizden ayıramayacağının da altını çizmek isterim. Evlerimizin pencerelerinden, balkonlarından, sosyal paylaşım sitelerinden de olsa hep birlikte Ulusal Egemenlik Bayramımızı kutlamaktan, o ruhu ilelebet yaşamaktan ve yaşatmaktan geri durmayacağız, durmamalıyız. “23 Nisan Kutlu Olsun…”

Atatürk’ün çocuklara adadığı bu anlamlı gün, yine çocuklarımızın yarınlara umutla tutunması, azim ve kararlılık ile Atatürk devrimlerinden, aklın ve bilimin ışığından hiçbir zaman ayrılmaması ile mevcudiyetini koruyacak, geleceğe ışık tutacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yarının teminatı olan çocuklarımızın ve tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyetimizi kuran ve yaşatan tüm kadrolara minnetlerimi sunuyorum.”