Ünver mesajında; “Emekçinin alın teri ve insanca yaşama hakkı, saltanat sevdalılarının rantçı ve zengini kayıran gösterişli iktidarı ile sömürülmüş; başkanlık sisteminin ve kutuplaştırma politikalarının kapımıza getirdiği krizle millete fatura edilmiştir. Bu 1 Mayıs, milletimizin her alanda eşitlik, özgürlük ve barış çağrısıdır.” dedi.

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver’in, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajı şu şekilde:

“Yüzyıllardır süregelen emek mücadelesinin simgesi, en yüce değer olan emeğin günü 1 Mayıs, geçmişten bugüne; emek sömürüsüne karşı direnenlerin onurlu ve haklı mücadelesine tanıklık etmiştir. Bugün daha çok sömürü ve daha çok hak ihlaline uğrayan emekçinin sırtındaki kambur büyümüş, yalnızca bir zümreye hizmet edenlerin iktidarı ise emekçinin çığlığı ve sırtındaki kamburunun altında ezilmeye, kaybetmeye yüz tutmuştur.

İşçisi ve memuruyla, emeklisi ve işsiz milyonları ile, sanatçısı, aydını ve gazetecisi ile, çiftçisiyle ve esnafıyla, kadını, genci ve yaşlısıyla tek talebi eşitlik, özgürlük ve barış olan milyonlar; bu 1 Mayıs’ta da meydanlarda olacak, hakları ve yarınları için tek bir ses olarak haykıracaktır. Korkusu millet olanları tedirgin eden bu haykırış, sadece 1 Mayıs’ta değil; emek değerini, alın teri hakkını, hak yerini bulana kadar asla susmayacaktır.

Alın teri ve insanca yaşama hakkı saltanat sevdalılarının rantçı ve zengini kayıran gösterişli iktidarı ile sömürülen; başkanlık sisteminin kapımıza getirdiği ekonomik krizin en ağır faturasını ödemek zorunda bırakılan emekçiler, korkutulmaya ve sindirilmeye çalışılan milyonlar yeniden bir araya gelecek; geçmişte olduğu gibi bugün de en yüce değer olan emeğin ve alın terinin hakkını arayacaklar.

Her zaman emekten ve emekçiden yana olan Cumhuriyet Halk Partisi, bu sorumluluk ve bilinçle bütün emekçilerin yanında olmaya, “ne ezilen ne ezen, insanca, hakça bir düzen” demeye, huzurlu ve refah içinde yaşayan bir Türkiye için çalışmaya devam edecek. İşte bu duygu ve düşünceler ile emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, barışın ve demokrasinin bayramı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, aydınlık günlerin yakın olduğuna duyduğum inancı bir kez daha belirtiyorum. Yaşasın 1 Mayıs…