Yayımladığı mesajda Cumhuriyet kazanımlarının ve değerlerinin, gençlik sayesinde; 19 Mayıs 1919’daki milli mücadele ruhuyla daha da ileriye taşınacağını ifade eden Ünver şu ifadelere yer verdi: “Bundan tam 100 yıl önce; Türk Milleti kötüleşen koşullar içinde, işgaller altında ve büyük bir tehlikenin, bölünmenin ve parçalanmanın tam ortasındayken, “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıktı ve Samsun’a ayak basarak kurtuluşun ve kuruluşun yolunu açtı.

Bu gün bağımsızlık aşkı, inanç ve kararlılıkla, bir an bile ümitsizliğe kapılmadan yürüyen kocaman bir ulusun kurtuluşuna giden, bağımsızlığın temellerinin atıldığı, esaret altına alınamamış, tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bağımsızlığı karakterinde taşıyanların şanlı günüdür.

“Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum.” diyerek Cumhuriyet’i, bağımsızlığı ve laikliği gençlere emanet eden Ulu Önder Atatürk, kurtuluşun ilk günü olan 19 Mayıs’ı da gençliğe armağan etmiştir.

Yüce Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde; geçmişten günümüze kazandığı şanlı zaferler ile, Cumhuriyet’i ve değerlerini, bağımsızlığı ve vatanın bölünmez bütünlüğünü bu günlere taşımış, yarınlar için bizlere emanet etmiştir.

Unutulmamalıdır ki; bağımsızlığımızın sembolü olan bu günleri gurur, minnet ve yüksek bir bilinçle gelecek nesillere aktaracak, sonsuza dek yaşatacağız. Atatürk ilke ve inkılaplarının izinde, Atatürk'ün laik, demokratik ve çağdaş Türkiye'sini ilelebet yaşatmak için yılmadan ve inançla yürüyeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler ile vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatan için canını feda etmekten bir an bile çekinmeyen aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum." dedi.