Ünver’in mesajı şu şekilde:

 “Sanayi devrimini gerçekleştirmiş pek çok ülkede işçilerin ve emekçilerin ortak haklarını simgeleyen ve emek mücadelesi tarihinde önemli bir yeri olan ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ kutlu olsun.

Kazanılmış hakların bir sembolü olarak, bayram havasında kutlanması gereken 1 Mayıs, bugün ne yazık ki emekçilerin gerek çalışma koşulları gerekse sosyal hak ve kazanımları konusunda hak arayışlarını yüksek sesle dile getirdikleri bir gün olmuştur.

Geçmişten bugüne türlü mücadeleler veren işçi sınıfı, geçtiğimiz yıldan bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle; hak mücadelesi vermek bir kenara, hayatta kalma mücadelesi vermeye başlamıştır. Salgının riskleri altında, hayatları pahasına çalışmak zorunda olan ve buna rağmen Kod-29 karalaması, gerekçesiz işten çıkarmalar, ücretsiz izin gibi tehditlerle karşı karşıya kalan işçi ve emekçiler, salgının başından bu yana; saray hükümetinin göstermelik tedbirlerinde de kendilerine yer bulamamıştır.

İşçisine ve emekçisine bu zulmü reva görenler, en başta emeğin yüce bir değer olduğunu unutmuş, milletin ekmek derdini küçümsemiş, yoksulluğu katlamıştır. Pandemi ve alınan yasak kararları nedeniyle meydanlara çıkamayacak olan emekçilerin bu gerçekleri dile getiremeyecek olmasından memnun olanlar, milletin en gür sesini yapılacak olan ilk seçimde duyacaktır.

Bu düşüncelerle, şehrimizdeki işçi ve emekçiler başta olmak üzere ülkemizdeki tüm işçilerin bu onurlu mücadelesini gönülden desteklediğimi, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu haklı mücadelenin yanında olduğumuzu ifade etmek isterim.

Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun!"