Ünver, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk milleti olarak barış içinde, kardeşçe ve hoşgörüyle yaşama arzumuzu ortaya koyduğumuz, bizleri bir arada tutan, paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğütleyen, birlik ve beraberlik duygularımızın çoğaldığı en önemli günler, hep birlikte kutladığımız bayramlarımızdır.

Bizlere paylaşmanın, yardımlaşmanın ve birlikte yaşamanın önemini hatırlatan, özünde kardeşlik, dostluk, sevgi, hoşgörü, paylaşmak, dayanışmak gibi yüce değerleri barındıran bu mübarek günü, Kurban Bayramı’nı; hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu ve kimsesizlerin kimsesi kıldığı Cumhuriyetin temelini oluşturan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri ışığında yılmadan yürüdüğümüzü ve hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği müreffeh bir Türkiye’nin mücadelesini verdiğimizi anımsatarak bu bayram da milletimize barış, kardeşlik, refah diliyor; tüm İslam aleminin hak ettiği huzura bir an önce kavuşmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle pandeminin gölgesi altıda da olsa huzur içinde geçireceğimiz, kırgınlıkların giderilebilmesi, hoşgörü ve yardımlaşma gibi değerlerin hayata geçirilebilmesi için önemli bir fırsat olan bugün, yarınlara güvenle bakan; siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda dünyaya örnek olacak düzeyde çağdaş ve kalkınmış bir Türkiye'de; mutlu, sağlıklı ve barış dolu günlere kavuşmak dileğiyle Kurban Bayramınızı kutlar, kestiğimiz kurbanların ve ibadetlerimizin kabulünü Yüce Allah'tan niyaz ederim. İyi bayramlar.”