TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, bölgenin değişen iklim şartlarıyla birlikte tarım ve hayvancılıkta neler yapılabileceğiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade ederek Taşeli bölgesinin özellikle ekonomik anlamda refah seviyesinin artırılması ve daha rahat yaşam standartlarına kavuşturulması için çaba sarf ettiklerini belirtti.

AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, İl Başkanı Nazmi Ünlü ile birlikte İl Özel İdare Genel Sekreteri, İl Genel Meclis Başkanı ve daire müdürlerinin de katıldığı ilçe ziyaretlerini Taşeli bölgesinde sürdürdü. Konuk ve Şeker sırasıyla Sarıveliler, Başyayla ve Ermenek ilçelerini ziyaretlerinde İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, teşkilat mensupları, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelerek bölgeye yapılan yatırımlar ve projeleri değerlendirdiler.

Taşeli bölgesinde Ermenek Barajı’nın yapılmasıyla birlikte iklim şartlarının değiştiğini, değişen iklim şartlarıyla birlikte de tarım ve hayvancılıkta neler yapılabileceği konusunda çalışmaların tarım il müdürlüğü bünyesinde sürdürüldüğünü ifade eden TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, “Geliştirmeye çalıştığımız yeni projeler üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Bu üzerinde çalıştığımız projelerin uygulanabilirliği ve hayata geçirilmesi belki biraz zaman alabilir ama biz inanıyoruz ki Taşeli bölgemiz önümüzdeki süreçte rahat bir nefes alacak. Taşeli bölgemizin özellikle ekonomik anlamda refah seviyesinin artırılması ve daha rahat yaşam standartlarına kavuşturulması için çaba sarf ediyoruz. Bizler Karamanımızı bir bütün olarak değerlendirerek, bölge ve siyasi parti ayrımı gözetmeksizin hemşehrilerimize hizmet etme gayretindeyiz. Yoğun meclis çalışmalarımızdan fırsat buldukça yerel yöneticiler ve muhtarlarımızla bir araya gelerek bölge için düşünceleri ve taleplerini yerinde istişare ederek değerlendirme fırsatı buluyoruz” dedi.

15 Temmuz Darbe Girişimi olaylarına da değinen Recep Konuk, “Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan bu günlerde hep birlikte bölgemizin ve ülkemizin kalkınması ve daha da gelişmesi için çalışmamız gerekir. Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Bu süreçte şartlar ne olursa olsun ülkemize tuzaklar kuran, ülkemiz üzerinde oyunlar oynayanlara rağmen bu ülkeyi büyütmeye kalkındırmaya devam edecek yeni bir Tükiye’yi hep birlikte kuracağız. Bu şer odakları boş durmayacak ekonomimizi, ülkemizin birliğini bozmak için saldırmaya devam edecekler ama bizler birlikteliğimizi daha da güçlendirecek, aramıza fitne sokmalarına fırsat vermeyeceğiz. Bu millet tarihte yedi düvele karşı mücadele etmiş bir millet olarak 15 Temmuz’da da destan yazmış bunu da bütün dünyaya göstermiştir” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker’de 1 yıllık süreçte yenilenen seçimler ve hükümet değişiklikleri yaşadıklarını, son olarak da 15 Temmuz Darbe girişimi yaşandığını buna rağmen bu tür bahanelerin arkasına sığınmadan bölgenin yatırımlarının herhangi bir aksama olmadan devam ettiğini ve bu yatırımların da yakından takipçisi olduklarını ifade etti. Şeker, “Bundan sonraki süreçte de bölgenin ve Karaman’ın kalkınması ve refahı için yerel yöneticilerimiz, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla sık sık bir araya gelerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

İlçelerde yapılan toplantıları değerlendiren AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü’de Karaman’ın tüm ilçelerini kapsayan toplantıların oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Bundan sonraki süreçte de gerek yerel yöneticilerimizle, gerek muhtarlarımız gerekse de vatandaşlarımızla bir araya gelmeye devam edecek ve ilçelerimizde yaşanan sorunların yerinde değerlendirilerek çözüme kavuşturulması adına bu tür toplantıları düzenlemeyi sürdüreceğiz. Bizler ülkemizin içinde bulunduğu şu süreçte birlik beraberliğimizin artırılması gerektiğine inancımızla, bu birliği kimsenin bozmasına izin vermeden halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker yapılan toplantıların ardından beraberindekilerle birlikte Ermenek Barajı ile barajı besleyen su kaynakları ve baraj etrafındaki tüneller ve köy yollarındaki aksaklıkları inceleyerek Kaymakam Eyüp Güngör’den bilgi aldı.