Şeker ve Eser üretim sezonunda tabii afetler nedeniyle ekili alanlarda hasar oluşan ve bu durumda mağdur kalan üreticilere acil destek ödeneğinin Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından gönderildiğini açıkladılar.

Milletvekilleri Şeker ve Eser konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada;

“İlimiz Merkez ve İlçelere bağlı köylerimizde 2020 yılı üretim sezonunda meydana gelen tabii afetler nedeniyle ekili alanlarda hasar oluşmuştur.

Çiftçilerimizin mağduriyetini ortadan kaldırmak amacıyla, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığınca 9.000.000,00 TL acil destek ödeneği gönderilmiştir. Acil destek ödeneğinin afetzedelere dağıtımına ait usül ve asasları belirlemek amacıyla komisyon oluşturulmuştur. İlimizde 2020 yılında merkez ilçemizde 9 köy, Kâzımkarabekir ilçesinde 1 köy ve Ermenek ilçesinde 3 köyde dolu afeti, Ayrancı ilçesinde ilçe merkezi ve 12 köyde don afeti ve Karaman merkez ilçeye bağlı tüm köylerimiz ile Kazımkarabekir ilçemiz ve Ayrancı ilçemizin tüm köylerini kapsayacak şekilde kuraklıktan zarar gören çiftçilerimizin müracaatları 23 Ekim 2020 tarihine kadar İl ve ilçe Tarım müdürlüklerince alınacaktır” dediler.