Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan Arama Kurtarma Eğitimi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okul ve kurumlarda görevli arama kurtarma ekip personeline İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Mustafa Ercan tarafından 10 saatlik teorik eğitim verilerek teorik eğitim alan öğretmen ve diğer personelden gönüllülük esasına göre 24 kişilik arama kurtarma ekibi oluşturuldu.

24 kişilik ekibin 32 saatlik uygulama eğitimleri 11-13 Haziran 2019 tarihlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanlığı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile ortak gerçekleştirilmiştir.

Sivil Savunma Uzmanı ve AFAD'ın sorumluluğunda yapılan eğitimlerde öğretmen ve diğer personelin ciddi performansı, özverisi ve cesaretleri dikkat çekti. Üç günlük eğitim kapsamında, arama kurtarma malzemelerinin kurulumu, tanıtımı yapılarak enkazda tüm personel bizzat kullanmış, ipler ve düğümler öğretilmiş, üst katlardan ve yüksekten inme çıkma ve kuyudan kurtarma tatbikatları bizzat yaptırılmıştır.

Başarılı geçen eğitim sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığının yönlendirmeleri ile bu eğitimler devam edecek olup ülkemizde yaşanacak olası büyük afetlerde, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen AFAD ekiplerine yardım edebilecek seviyeye gelinecektir.