26 Ağustos 2014’te hayatını kaybeden Karamanlı Milli Şair Bekir Sıtkı Erdoğan, vefatının birinci yıl dönümünde sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen program ile anıldı. Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin önemli isimlerinden olan Bekir Sıtkı Erdoğan’ın Karaman Şehir Mezarlığı’ndaki kabristanında yapılan anma programına yazarlar ve milli şairin sevenleri katıldı. Karaman’da bir dönem belediye başkanlığı yapan Ali Kantürk’ün de katıldığı anma programında yazarlar milli şair hakkındaki düşüncelerini ve anılarını anlatırken, Kantürk de Bekir Sıtkı Erdoğan’ın “Karaman” adlı şiirini okudu.
SON İSTİRAHATGAHI KARAMAN OLDU
Program’da konuşan Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Karaman Temsilcisi Hikmet Elitaş, “Türk edebiyatımızın önemli şahsiyetlerinden Bekir Sıtkı Erdoğan’ın mezarı başındayız. Şairimizi ebediyete göndereli bir yıl oldu. Bizde sivil toplum kuruluşları olarak ölümünün birinci yılında üstadı mezarı başında anmayı düşündük. Merhum 1926 yılında Karaman’da doğmuş ve son istirahatgahına yine Karaman’da çekilmiştir. Kendisine Allahtan rahmet diliyoruz” dedi.
MİLLİ ŞAİRİ 20’DEN AZ KİŞİ ANDI
88 yaşında hayatını kaybeden milli şairin anma programına 20’den az kişinin katılması dikkatlerden kaçmazken, Bekir Sıtkı Erdoğan ile bir dönem İstanbul’da hafta sonları görüştüğünü söyleyen Karamanlı Yazar Ömer Karayumak, “Bekir Sıtkı Erdoğan, kendisiyle görüştüğümüz dönemde, vefatının ardından onu hatırlayan 10-15 kişinin olacağını söylemişti. Tevafuk olacak ki bugün burada 20 kişiden azız. Bu Karaman adına çok üzücü bir durum” sözlerini kullandı.
Karamanlı Milli Şair Bekir Sıtkı Erdoğan için düzenlenen anma programı okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından yapılan dua ile son buldu.
BEKİR SITKI ERDOĞAN KİMDİR?
Bekir Sıtkı Erdoğan, 1926 yılında Karaman'da doğdu. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu mezunu Erdoğan, kıta subaylığı yaptı.
Ankara Üniversitesi, Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesini de bitiren Erdoğan, Heybeliada Deniz Lisesi, İstanbul Alman Lisesi ve Marmara Koleji'nde edebiyat öğretmenliği yaptı.
Aruz, hece ve serbest vezinle şiirler yazan Erdoğan'ın şiirlerinden bazıları bestelenirken, rubai türündeki şiirleri birçok dergide yayımlandı.
Necati ERMİŞ