Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Tıp Bayramı ” etkinlikleri kapsamında organize edilen  “Çocuk Gözüyle Sağlığımız ve Doktorlarımız” temalı resim yarışmasının ödülleri sahiplerine takdim edildi.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlik Konferans Salonunda gerçekleşen ödül törenine Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu,  İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, sağlık yöneticileri, dereceye giren öğrenciler, öğretmenleri ve veliler katıldı. 
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu törende yaptığı konuşmasında çocukların bu tür etkinliklerle sosyalleşeceğini, bu tarz yarışmaların içinde bulunarak gelişeceklerini belirtti. Çocuklarımızın ileri dönemlerinde hafızalarında sadece ve sadece katıldığı resim yarışmasında aldığı ödülün, bir etkinlikte okuduğu bir şiirin ya da kompozisyonun, bir tiyatroda oynadığı rolün olacağını açıkladı. 
Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu “ işte bu nedenlerden dolayı bu tür etkinliklerin önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum.   Resim yarışmasına ev sahipliği yapan Genel Sekreterlik ekibine teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi, teşvik eden öğretmenlerimizi ve velilerimizi de kutluyorum”  dedi.
Karaman Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu’ da konuşmasında; resim yarışması ödüllerinin 14 Mart Tıp Bayramında verilmesini planladıklarını ancak o hafta ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle bugüne ertelediklerini belirterek katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.  Genel Sekreter Dr. Erenoğlu sağlığın tüm kesimleri birleştirdiğini vurgulayarak öğrenci, öğretmen, velilerin hizmeti alan, sağlık çalışanlarının da hizmeti veren kısımda yer aldığını dile getirdi.  “ bu nedenle bu tür projelerin geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.
Törende ödül takdimi merasiminde öğrenciler yaptıkları eserlerde anlatmak istedikleri konuları, sağlığın, doktor ve diğer sağlık çalışanlarının kendileri için ne ifade ettiklerini ifade ettiler.  Katılımcıların oldukça beğenisini kazanan anlatımlar alkışlarla desteklendi.
“ Çocuk Gözüyle Sağlığımız ve Doktorlarımız” temalı resim yarışmasının ödülleri ilk ve ortaokul düzeyinde olmak üzere 2 ayrı kategoride değerlendirilmiş olup dereceye girmeye hak kazanan öğrencilerimizin ödülleri Milli Eğitim Müdürü ve sağlık yöneticileri tarafından teslim edildi. 
İlkokul Öğrencileri Arasında Dereceye Giren İlk 3 Öğrencimiz:
1. İsmet Kerem GÖKSU
2. Ömer Efe YILMAZ
3. Nisa Nur ÖZTÜRK
 
Ortaokul Öğrencileri Arasında Dereceye Giren İlk 3 Öğrencimiz:
1. Şerife ÇETİN
2. Gönül ALAY
3. Ahmet Yiğit ÖZAY
Resim yarışmasına katılan tüm eserler 01 Nisan 2016 Cuma günü Mesai bitimine kadar Karaman Devlet Hastanesinde sergilenecektir.