Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından Akçaşehir ilköğretim Okulu ve Başarı Kolejinde öğrenim gören ilköğretim çağındaki öğrencilere, ağız ve diş sağlığı hakkında eğitim verildi.

Eğitimlerde, ağız ve diş sağlığının önemi, diş çürüklerini arttıran gıda maddeleri ve bunların aşırı tüketilmesinin zararları, doğru diş fırçalama yöntemleri, zararlı alışkanlıklar ile bunların önlenmesi, sağlıklı beslenme ve akılcı ilaç kullanımı konularında bilgiler verilerek uygulamalı diş fırçalama etkinliği yapıldı.

Konuyla ilgili olarak Karaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada:

“Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Hastalığı oluşmadan önlemek ve daha sağlıklı bir toplum haline gelebilmek için çok küçük yaşlardan itibaren ağız ve diş sağlığının önemini fark etmek gerekmektedir. Unutulmamalı ki ağız ve diş sağlığı genel sağlığın bir parçasıdır.

İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Diş Hekimimiz tarafından verilen diş fırçalama eğitiminin ardından, Halk Sağlığı Başkanlığında görevli diyetisyenimizce, ‘’Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında öğrencilere yönelik yeterli ve dengeli beslenmenin önemi, obezite ile mücadele, fiziksel hareketsizliğin azaltılabilmesi, fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması amacıyla “yeterli ve dengeli beslenmenin önemi, obezite ile mücadele ve fiziksel aktivite” konularında, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Eczacılar tarafından ise ‘’Akılcı İlaç Kullanımı’’ konusunda  eğitimler verildi.

İlimizde bu eğitimleri devam ettirerek, sağlık okuryazarlığı kazandırmak, toplum bilincini artırmak, hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat kalitesini yükseltmek amacıyla İl Sağlığı Müdürlüğü olarak çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” ifadelerine yer verildi.