Ahmet Sorgun Kimdir?

25 Temmuz 1958 tarihinde Mustafa Bey ve Havva Hanım'ın çocuğu olarak Konya'nın Hadim ilçesinde doğdu.
Lise öğrenimini 1977 yılında Konya İmam Hatip Lisesi'nde tamamlamasının ardından 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.
Bir süre serbest Avukat olarak çalıştı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nde Birinci Hukuk Müşavirliği ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlendi. Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (KOSKİ) Teftiş Kurulu Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük yapan Sorgun, birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu ve yönetici olarak yer aldı.
23 Ocak 2010 ve 27 Aralık 2014 tarihleri arasına AK Parti Konya İl Başkanlığı görevini sürdüren Ahmet Sorgun, 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Konya milletvekili olarak ilk defa meclise girdi. Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın başkanlık görevine başladığı 24 Mayıs 2016 tarihinde AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine başladı.

Karaman AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, “Partimize büyük emeği geçmiş Ahmet Sorgun vekilimize nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.” dedi