Tevafuk ile tesadüf arasında ki ince çizgiyi yaşamak. Tesadüfe verilme ihtimali olmayan İlâhi gücü hissederek kadere teslim olmak… Hayatımızda karşılaştığımız birçok olaylar ve dönüm noktaları vardır. İçinden çıkılmaz zannettiğimiz, zannede zannede ruhumuzu yorduğumuz olaylar vardır. Öyle zamanlar gelir ki yolumuz; yollara çıkar, bir değil bin çok kapı dizilir karşımıza… anahtarı muamma.

Dünyanın gürültüsüne kısa süre kapatsak duyularımızı; ruhumuzun, gönlümüzün, fikrimizin enerjisi ile baş başa kalır bedenimizden uzak heyecan veren o mistik güçlere kulak verir muamma olan anahtarı buluruz…

İnsan kelimesinin kökü nisyandan gelir manasında unutkanlık vardır. Nefsini Rahmanın verdiği güçlerle yönetemezse Rahmet’i unutur, hakîkati, yolu yolculuğu, olayların silsilesini, birbiri ile bağını unutur. Bu sebepten mi acaba şansa inanmak; nasibe inanmak varken. Şu birkaç kelime arasında ne ince çizgiler var ne derin mânalar var var, bizi deryalara sürükleyecek…

Üstümüze sağnak sağnak raydan çıkmış olaylar gelir ya… imtihan için geldik şu fani dünyaya ,sınavımız var heybemize göre. Bize  seyyahlık düşer heybemizi ziyan etmeden çölleri aşmak, nehirleri geçmek, fırtınalara göğüs germek. Bize sabır, sebat, ve teslimiyet düşer. Bu güçlere inanmak, taze tutmak… Şu  üç beş kelime; şu denilemeyecek kadar kutsal. İmanın heyecan meyveleri.

ZÜLEYHA TUNA KİMDİR?

Aslen Konyalı olan Tuna; 1 Temmuz 1985 yılında Türkiye’nin Konya ilinde dünyaya geldi. İlköğretimi Karaman ve Muğla’da tamamladı. İmam Hatip Lisesi mezunu Tuna,  AUZEF İstanbul üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği birinci sınıf öğrencisi.

2003-2004 yıllarında İstanbul’da aziz Mahmut Hüdayi Kur’an Kursunda 1 yıl eğitim aldıktan sonra, Karaman’da bir dönem Kuran kursunda belletmenlik yaptı. 2005-2006 yıllarında tekrar İstanbul’a giderek Büyükçekmece Gürpınar Kur’an Kursu eğitimine kaldığı yerden devam etti.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kişisel gelişim kurslarına ilgi ile uzun zaman ayırarak pek çok sertifika aldı. Aile Eğitimi ve Çocuk gelişimi, bakıcı anne ve çocuk gelişimi, bilgisayar web tasarım, etkili ve hızlı okuma, diksiyon, tıbbi sekreterlik ve hasta kabul gibi kurslar aldı. 2007-2010 yıllarında ise, Karaman yerel basında radyo program yapımcılığı ve sunuculuğu yaptı.

Karasal televizyonda 3 bölüm canlı yayın sağlık programı sundu. 2010 yılı içinde ulusal bir kanalda bir derneğin hizmetini anlatan kısa filmde kamera karşısına geçti.

Köşe Yazarı Züleyha Tuna anne olduktan sonra uzun süre çalışmalarına ara verdi.

İstanbul yerel basın ve Samsun yerel basına bağlı birçok sitede (ayrıntılı haber, akasyam haber, bedir haber, dinihaber) siteleri, gazeteleri dışında Türkiye’de birçok ilde köşe yazarlığına devam eden Tuna stratejik bir kararla mesleki açıdan basın ile olan yollarını ayırdı.

Tuna köşe yazarlığına devam etmektedir.