İkilinin istişarede bulunduğu konu başlıklarından ilki; İl Özel İdaresi ile Ziraat Odası işbirliği çerçevesinde köylerimize dağıtılan Üzüm Sıkma Makinelerinin dağıtımı sonrası, vatandaşın aldığı verim üzerine idi. Üzüm Sıkma Makinelerinin kullanılması ile işin yapılma süresinin kısalması sayesinde, elde edilen pekmezde kalite ve verimin artışına katkı sağlanmasının yanı sıra makinelerin nar suyu sıkma işleminde de kullanılarak üreticimizin işini kolaylaştırdığının altı çizildi.

Gündeme gelen bir diğer konu ise içinde bulunulan dönemin Pancar Hasadı dönemi olması itibari ile üreticilerin kullandığı arazi yollarında var olan sorunlar oldu.
Ürünün piyasaya arzında taşımada kullanılan arazi yollarında var olan sorunların çözümü noktasında, üreticinin mağduriyetlerinin giderilmesi için yapılması gereken çalışmaların ivedilikle yapılması için mutabık kalan Muğlu ve Kapar, Karamanımızın ekonomideki can damarı olan çiftçimiz ve üreticilerimiz için her zaman işbirliğinin devam ettirileceğini vurguladılar.