Program Genç İlim Yayma Öğrencilerinin hazırlamış olduğu çiğ köfte ikramı ile başlayıp sonrasında hasbihal odasına geçilerek Genç İlim Yayma Başkanı Furkan Çörten'in konuşmasıyla devam etti.
Çörten; İlim Yayma Gençleri olarak 'Sabah Namazı Buluşmaları, Muhabbetten Marifete Yolculuk Söyleşileri, Zaman Mekân ve Şahsiyet Okumaları, Hayata Dair Gençlik Söyleşileri programlarını karınca misali ümmetin gençliğine fayda sağlayabilme derdiyle dertlenerek düzenlediklerini ve bu hususta desteklerini esirgemeyen şube yönetimine ve üniversitedeki çalışmalarından dolayı rektör beye teşekkürlerini iletti.

İYC Karaman Şube Başkanı Nurullah Koçak; İlim Yayma Cemiyeti 1951'de kurulan ve kamu yararına çalışan bir kuruluş olup öğrenci odaklıdır. Bizler Karaman Şubesi olarak Medrese Sohbetleri, Fıkıh Okumaları, Üniversite Söyleşileri, Sabah Namazı Buluşmaları, Kitap Tahlilleri ve Gençlik Söyleşilerimizle öğrenci odaklı programlar düzenlemekteyiz.
 Kız ve erkek öğrencilerimizle çalışmalarımızı düzenlemekte ve onlara barınma ve eğitim yardımı sağlamaktayız. Onların heyecanı bizlerin heyecanını tetiklemekte ve icraata dökmektedir, bundan dolayı her zaman destekçileriyiz, diye belirtti. Sonrasında KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül gençlerle tek tek tanışarak hedef belirlemenin ve ona ulaşma çabalarının öneminden bahsetti. Her ne olursa olsun hedef edinmenin, edinilmezse yapılan çalışmaların niteliksel bir anlam ifade etmeyeceğini belirtti. Eğitim hayatınızda mutlaka bir dil öğrenin ve bunu kendinize hedef edinin. Yeter ki isteyip hedefleyin. Akademi hayatını düşünenleriniz varsa veya herhangi bir meslek şimdiden mutlaka hedeflesin ve çabalasın diyerek programın sonunda gençlerle birebir soru-cevap şeklinde gençlerin sıkıntılarını ve sorularını dinleyip, uygun çözümlerle cevaplandıran Akgül son olarak; aklını kiralamayan, vicdanlı, sorgulayan ve milli, manevî değerleri güçlü gençlerin devamı için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını belirtti. Program Şube Başkanı Koçak'ın, yönetim ve gençler adına rektör beye nezaket ve ilgilerinden dolayı teşekkürleriyle son buldu.