Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, dün mahkemede hâkimden söz istediği sırada baygınlık geçirerek hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Mursi için tüm Türkiye’de gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazı Karaman’da da öğle namazına müteakip 15 Temmuz Aktekke Demokrasi meydanında kılındı.

Cenaze namazı öncesi basın açıklaması yapan Karaman STK Platformu Başkanı Yunus Özdemir; “Mısır’ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mürsî, özgürlük ve adalet hacetiyle Hakk’a yürümüştür.

İnandığı dava uğruna ömrünü adayan Mürsî, Mısır halkı için verdiği insanlık mücadelesinde zalim bir cunta zihniyetiyle devrilmiştir. 2013 Temmuz’unda kanlı bir darbe ile iktidarı ele alan Abdülfettah es-Sisi, kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarım yine kanla beslemiştir.

Uluslararası hukuku ve insan haklarım yok sayarak Mısır halkım baskı altına alan zalim Sisi, masum insanları acımasızca katletmiştir.

21. yüzyılın Firavunu Sisi, darbeyle elde ettiği iktidarı süresince yüzlerce kişiyi idam etmiştir. Başta Amerika olmak üzere bazı Batı ülkeleri, maddi ve ideolojik çıkarları uğruna Mısır’da, darbe rejiminin insanlık dışı uygulamaların karşı sessiz kalarak işkenceleri, haksız yargılamaları ve vahşi idamları görmezden gelmiştir.

2357 gündür Mısır zindanlarında ki direniş destanım sürdüren Muhammed Mürsî, zalimlerin mahkemesinde şehadete yürümüştür. Sakın Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma!

 (İbrahim, 42) diye buyuran bir dinin mensupları olarak

bu süreçte bizleri enderinden yaralayan İslam dünyasının suskunluğu olmuştur.

Barbar Sisi’ye karşı dur diyen tek lider Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. İnancımızın gereği ve milletimizin dik duruşuyla Mısır’da insan haklarının ayaklar altına alınmasını kabul etmedik etmeyeceğiz.

Şehadet çağrısına uyarak buradayız ve bugün buradan sadece Mısır’a, sadece ABD’ye, sadece İsrail’e ve onların işbirlikçilerine seslenmiyoruz.

Bugün buradan tüm dünyaya ve tüm çağlara sesleniyoruz. Tarih Hz .Musa’yı, Hz.Yusuf’u, Hz.Hüseyin’i, Hz.İbrahim’i nasıl yâd ediyorsa Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi de aynı şekilde yâd edecektir. Tarih Hz.Musa’yı yurdundan çıkaran Firavun’u, Hz.Yusuf u kuyuya atanları, Hz.İbrahim’i ateşe atanları nasıl yâd ediyorsa işbirlikçi §[isi zalimini ve yandaşlarım da aynı utançla yâd edecektir. Onlar Muhammed Mursi’nin inancından korktular. Onlar Muhammed Mursi’nin gayretinden korktular. Onlar Muhammed Mursi’nin samimiyetinden korktular. Yetmedi onlar Muhammed Mursi’nin şehadetinden korktular. Korkun. Korkmaya devam edin; çünkü Muhammed Mursi’nin hayatı boyunca duruşuyla, gayretiyle, samimiyetiyle inşa ettiği çağrı, şehadetiyle taçlanmıştır. Ve onun çağrısı sadece bugüne değil, yarınlara da ulaşacaktır. Allah şehadetini kabul etsin” dedi.

Açıklama sonrası Karaman Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı. Düzenlenen gıyabi cenaze töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti okunması ile son buldu.