İl Müftüsü Ketenci, yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“İçişleri Bakanlığımızın Koronavirüs Tedbirleri (Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi Hk.) genelgeleri doğrultusunda, Devletimizin ilgili tüm kurum ve kurullarınca alınan kararlar neticesinde ibadetlerimizi uzun süredir kurallara uygun ifa ediyoruz. Tüm halkımıza bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Son günlerde salgının yayılma hızının yeniden yükselmesi ve etkilerinin artması, genelge ile cami ve mescitlerde cemaatle ibadet için belirlenen tedbirlere titizlikle riayet edilmesinin önemini birkez daha ortaya koymuştur.

Bu itibarla mevsim ve iklim şartları da dikkate alınarak, başta cuma namazı olmak üzere bütün namaz vakitlerinde cami ve mescitlerde;

1. Temizlik, maske ve mesafe kurallarına çok ama çok hassasiyet gösterelim. Güvenli mesafe kuralına uygun saf tutulmasını sağlayarak, kişiler arasındaki mesafe her yönden 1 metre olacak şekilde zemin üzerinde işaretlenen yerlere şahsi seccadelerimizi kullanarak namazlarımızı eda edelim.

Yanımızda getirdiğimiz şahsi seccademizi, işaretli yerlere sererek, mesafeli bir şekilde namazımızı kılalım. Maske kullanma zorunluluğu ibadet esnasında da devam etmektedir. Asla bir şey olmaz demeyelim. Camiye girecek olan herkes mutlaka ellerimizi dezenfekte edelim.

2. Bu salgın hastalık döneminde Camilerimizde topluca geçirilecek sürenin mümkün olduğunca kısa tutulması amacıyla, namazlarımızın sünnetlerini evde kılabiliriz ve tesbihatımızı evde veya işyerlerimizde yapabiliriz. Bu zor günler geçecek ve bizler sağlıklı günlerde uzun uzun camilerimizde bir arada olacağız inşallah.

3. Camiye giriş ve çıkışlarda izdihama sebebiyet verilmemesi, mesafenin korunması, hiç kimseyle temasta bulunulmaması; musafaha, tokalaşma, kucaklaşma yapılmaması, gruplar halinde toplanılmaması gerekmektedir.

Namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temastan ve musafahadan uzak duralım.

4. Camilerde sosyal mesafenin korunmasını zorlaştıracak nitelikte mevlit, toplu yemek gibi etkinlikler ile cami çıkışlarında pişi, helva v.b. ikram yapmayalım. Yapanlar olursa uyaralım. Cenaze namazlarında ve taziyelerde de kurallara uyalım. Vefat edenlerimize Rabbim rahmet eylesin.

5. Kurallara uygun cami ve mescitler ile Cuma kılınacak diğer alanların kapasiteleri tesbit edilmiş olup, namaz kılınan alana, kapasitesinin üzerinde cemaat girişine sebep olmayalım. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış ve sabır bekliyoruz. Unutmayalım alınan tedbirlerin hepsi toplumun sağlığı içindir.

6. Sokağa çıkma yasağı kapsamında yer alan vatandaşlarımız ile hastalık belirtileri taşıyanlar namazlarını evlerinde kılmaya devam etsinler. Cuma namazlarına bu şartlardan dolayı gelemeyenler evlerinde öğle namazlarını kılmalıdırlar. Allah kabul etsin.

Aziz Karamanlılar! Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayarak evde kalmaya ve Ülkemizin selâmeti için; Devletimize, Milletimize, İnsanlığa nasıl bir faydamız dokunursa, gücümüz neye yeterse maddi ve manevi desteğe devam edelim. Kendimizi ve başkalarını tehlikeye atacak davranışlardan uzak duralım. Bu dönemde; ev-akraba-komşu ziyaretlerinden uzak kalalım. Kalabalık ortamlarda bulunmayalım.

Karantinaya riayet edelim. Buna uymak dinen zorunludur. Kul hakkına girmeyelim. Ne olur Allah rızası için tedbirlerimizi elden bırakmayalım. Devlet Sorumlularımızın ilân ettikleri tedbirlere harfiyyen uyalım. Müslümanlar olarak birbirimize karşı ihmale gelmeyecek sorumluluklarımız bulunmaktadır.

Bu zor günlerimizde Ülkemizin güvenliği, Milletimizin sağlığı, huzuru, barış ve selâmeti için gayret gösteren, tüm yöneticilerimize, doktorundan hemşiresine tüm sağlık çalışanlarımıza, filyasyon ekibinde yer alan tüm görevlilerimize, din gönüllülerimize, askerimize, polisimize, kahraman güvenlik güçlerimize nusretiyle ve kudretiyle yardım etmesini, Aziz Milletimizi ilelebet birlik ve beraberlik içerisinde payidar kılmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Devlet sorumlularımızca konulan yasak ve kısıtlamaları ihlal etmeden, her bir vatandaşımızın salgın hastalıkla mücadele tedbirlerine harfiyyen uymasını istirham ediyorum.

Rabbimiz sağlık, sıhhat ve afiyet versin.”