Ketenci, mesajında şu ifadelere yer verdi;


“Üç aylar, kameri ayların yedincisi olan Receb ile başlayan, Şaban’la devam eden ve nihayetinde Ramazan ile son bulan ayların toplu adıdır.
Manevî bir iklimin hüküm sürdüğü, müslümanlara dînî hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunan üç aylarımıza kavuşmuş bulunuyoruz.

13 Şubat Cumartesi günü itibariyle üç ayların başlangıcını, 18 Şubat Perşembe akşamı da Recep ayının ilk Cuma gecesi olması hasebiyle rahmet ve mağfiret gecesi olan Regaib gecesini idrak edeceğiz.
Mübarek aylar arasında, kulları ruhen ve bedenen Ramazan ayına hazırlayan Receb ve Şaban aylarının ayrı bir önemi vardır.
Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) Receb ayı girdiğinde, “Allah’ım, bize Receb ve Şaban’ı mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır” diye dua etmişlerdir. Bizler de Receb ve Şaban ayları boyunca bu duaya devam edelim.
Hayatın çeşitli sıkıntıları ile nefsin şiddetli baskıları karşısında mücadelede yorgun düşen ve korona virüsten bunalan ruhlarımızı, böyle mübarek gün ve geceleri ganimet bilerek Cenab-ı Hakk’ın kulluk kapısına daha iştahlı ve daha heyecanlı olarak yaklaştırmalı ve yeniden tazelemeliyiz. Her Mü’min öncelikle Allahü Teâlâ’nın şu âyetini iyice düşünmeli ve hayatı boyunca onu unutmayacak şekilde kendisine rehber edinmelidir:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ
“Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakının ve herkes, yarın için önceden ne göndermiş olduğuna baksın. Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.”(Haşr, 18)

Üç aylar, kendimizi denetleme, değerlendirme bakımından çok önemlidir. Bir kere daha geçmişimizin muhasebesini yaparak geleceğe hazırlıklı olmanın tedbirlerini almalı ve kendimize aşağıdaki soruları sormalıyız:

-Allahımıza kulluk vazifemizi yapabiliyor muyuz?
-Peygamberimizin sünnetini ve ahlâkını yaşıyor muyuz?
-Kerim kitabımız Kur’an’ın emirlerine sarılıp yasaklarından kaçınıyor muyuz?
-Allah’ın üzerimizdeki nimetlerini idrak edip şükrünü yerine getirebiliyor muyuz?
-Yalan, iftira, gıybet, dedikodu, kul hakkı, israf, içki, kumar v.b. kötü huylardan uzaklaşabiliyor muyuz?

Evet, bütün bu soruları kendimize sorup bir durum değerlendirmesi yapmak, bu mübarek günlerin, gecelerin ve ayların şuuruna varmak demektir.

Sevgili Peygamberimiz’in “Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz” (Tirmizi, Kıyame 25) hadis-i şerifi doğrultusunda iyi bir nefis muhasebesiyle tevbe istiğfar edelim.

Farz ibadetler yanında nafile ibadetleri çoğaltarak ömrümüzü en iyi şekilde değerlendirebiliriz.
Mâlî ibadetlerimizi çoğaltma noktasında da cömertliği şiar edinmeliyiz. Hayır hasenatlarımızla hayata dokunan el olmalıyız. 2020 yılı içerisinde Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Karaman şubesi işbirliği içerisinde görevlilerimizin özverili gayretleriyle “Haydi Karaman Bu Ramazan Paylaş Kazan” ve “Haydi Karaman İyilik Vakti” adıyla uyguladığımız projelerimizle hayırsever vatandaşlarımızla ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmaya çalıştık. 2021 yılı boyunca da “Haydi Karaman İyilik Vakti” projemiz devam edecektir inşaallah.

Bunun yanında evinden barkından göç edip gelen kardeşlerimize millet olarak yardım noktasında gayret etmekteyiz. Kış mevsiminde İdlib’de yaşanan zorlukları ekranlarda içimiz yanarak izliyoruz. Türkiye Diyanet Vakfımız dünyanın neresinde bir acı varsa merhem olmaya gayret ettiği gibi İdlib’te sıcak bir yuvaya, sıcak bir aşa ihtiyacı olanların da yanında olmaktadır. Müftülügümüz ve Karaman vakıf şubemiz olarak “HAYDİ KARAMAN! Senin de Olsun Bir Yuvan” sloganıyla bir iyilik hareketi başlattık. Bütün hemşehrilerimizi destek olmaya davet ediyorum.
Bu mübarek üç ayların Rabbimizin istediği manada ihya edilmesini, değerlendirilmesini ve bu mübarek ayların mü’minlerin Mağfiret-i İlâhiyyeye nail olmalarına vesile olmasını ve bütün İslam âlemine sağlık, sıhhat, afiyet ve huzur getirmesini Rabbimizden niyaz ediyorum.
Şehitlerimizin ve ahirete irtihal etmiş olan gazilerimizin ruhları şâd olsun. Vefat eden tüm kardeşlerimize rahmet olsun. Üç Aylarımız ve Regaib Gecemiz mübarek olsun.

“Allah’ım! Bizleri Regâible Sana rağbet eden, Mi’rac ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek Ramazanın sonunda cenneti hak eden kullarından eyle!””