İnşaat Mühendisleri Odası Karaman İl Temsilciliği yönetimi konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada:

 “Odamızın kuruluşunun 67. Yılını kutluyoruz. İnşaat Mühendisleri Odası, 19 Aralık 1954’de, mesleğin gelişmesi, mensuplarının onur, hak, yetki ve mesleki çıkarlarını korumak, geliştirmek amacı ile kuruldu. 

İnşaat mühendisliği kurucu mühendislik alanlarının başında gelen evrensel bir meslektir. Planlayıcı, tasarımcı, uygulayıcı ve denetleyicidir. Aynı zamanda can ve mal güvenliğini sağlayan, sorumlulukları ağır bir mesleğimiz var. Toplumun her kesimini etkileyen ve 200 den fazla alt sektörü canlı tutan, ekonominin lokomotifi olan bir sektörün üyesiyiz.

Bunun yanında birçok sorunları da olan bir meslek grubuyuz. Üniversite kontenjanlarının hızlı ve plansız bir şekilde artması eğitimdeki kaliteyi, dolayısıyla mezunların yetkinliğini de olumsuz yönde etkilemektedir. Bugün 130 bini geçen üye sayımızla, istihdamın aynı oranda artmaması nedeniyle işsizlik ve düşük ücret gibi sorunlar yaşıyoruz. Sadece doğal afetler sonrası veya başka sebeplerle yıkılan bir yapı durumunda sorumlu aranırken inşaat mühendisleri hatırlanıyor, sorunlarımız ile ilgili konularda gündeme pek gelemiyoruz. İnşaat mühendislerini ve mesleğimizi yaşamış olduğumuz sorunlardan kurtarmak, mesleğimizin toplumdaki yerini ve etkinliğini yükseltmek gerekmektedir. Bu konuda, meslek mensuplarının da değerlendirmeleri dikkate alınarak hazırlanacak, geniş kapsamlı ve kalıcı yasal düzenlemelerin acil gerekliliğinin yanında biz meslek mensuplarına da önemli görevler düşmektedir. Artan toplumsal gereksinmeler ve teknolojik gelişmeler çerçevesinde; mesleğimizin onuruna yakışır, etik ve ilkelere bağlı kalarak, yeni ve çağdaş tekniklere dayalı hizmet sunumunu sağlamamız gerekiyor. Bu konuda herkesin ve her kesimin üzerine düşeni yapacağına inanıyor ve diliyoruz.

Tüm meslektaşlarımıza sağlık ve başarılar diliyoruz. Davetimize katılarak bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize geldikleri için tekrar teşekkür ediyoruz. Kasr-ı Saadet Salonu işletmesi ve tüm çalışanlarına da sundukları profesyonel ağırlama için ayrıca teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdiler.