Karaman'da son 66 yılın en çok yağışı yağarken, kent merkezinde kar kalınlığı 1 metreye yüksek kesimlerde de 2 metreye ulaştı.  Belediye ekiplerinin sürekli yağan karı temizleme çabaları yetersiz kalınca Tabduk Emre Mahallesi sakinleri mahalle muhtarını telefon yağmuruna tutarak yollarının açıklmasını istedi.
Tabduk Emre Mahallesi muhtarı çareyi kendi traktörünün arkasına kürüme aparatı yaptırmakta buldu. 7 gündür mahalle içerisinde kendine ait traktörle yol açan ve mahsur kalan araçları kurtaran Muhtar Ülküseven; “Bu bir tabiat olayı beklediğimizden çok daha aşırı derecede bir yağış oldu. Belediye her yere yetişemiyor. Kar yağdığı günden bu yana telefonlarım susmuyor. O günden bu yana kendi traktörümle mahalle sakinlerine hizmet vermeye çalışıyorum. Mahalle sakinlerinden ricam biraz anlayışlı olmaları. Geceleri belediyeden kepçe alıyoruz ama yetişemiyoruz. Gündüzleride kendi traktörümle çalışıyorum. Biz yolları açtıktan yarım saat sonra yeniden yollar kapanıyor ama yılmayacağız bu yolların hepsini açacağız. Günlük en az 15 araç mahallemizde karda mahsur kalıyor ve kurtarıyoruz. Tabduk Emre Mahallesi sakinlerinde benim telefon numaram mevcut. Yolmu açılacak arabamı çekilecek herzaman mahallemizin emrindeyiz. Ben 7 gündür neredeyse geceleride uyumuyorum” dedi.
Mahalle muhtarının kendi traktörü ile yolları açtığını araçları kurtardığını belirten mahalle sakinleri, “En büyük muhtar bizim muhtar” sloganı atarken, muhtarın bu çalışmalarından çok memnun olduklarını ve muhtarlarına teşekkür ettiklerini belirtti.