KMÜ Genç Eğitimciler Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan proje ile Karaman Mevlana İlk ve Ortaokuluna kazandırılan Şehit Birol Öztekin Kütüphanesinin açılış töreni Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın katılımlarıyla geçtiğimiz hafta gerçekleşti.

Açılış sonrası ise kütüphaneye, yaptığı örnek davranışlarla ilimizin gündeminde olan Şeyh Şamil Mahallesi Muhtarı Hüseyin Özdal koltuk yardımında bulundu. Şehit Polis Memuru Birol Öztekin’in ismini taşıyan kütüphanenin bütün koltuklarını temin eden Özdal, gerçekleştirdiği örnek davranışların arasına bir yenisini daha ekledi.

Karaman Mevlana İlk ve Ortaokulu Müdürü Mevlüt Gebeş, konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada ise; “Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinin Genç Eğitimciler Öğrenci Topluluğunun girişimleri ile oluşturulan kütüphanenin Şehit Birol Öztekin'in isminin yaşatılması için emek harcayan üniversite öğrencilerimize ve hayırseverlere teşekkür ediyoruz” dedi.