Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen muhtarlar toplantısında ilk olarak İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile Valilik İdare ve Denetim Müdürlüğü tarafından toplantıya katılan muhtarlara mevzuattan kaynaklanan görev ve sorumluluklarla ilgili bilgilendirmelerin yer aldığı hizmet içi eğitimi verildi.


Muhtarlara verilen hizmet içi eğitimin ardından katılımcılara hitap eden Vali Fahri Meral, köy ve mahallelerin mevcut sorun ve taleplerin değerlendirileceği muhtarlar toplantısının hayırlara vesile olması dileklerinde bulunarak başladığı konuşmasında bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan ve devam eden çalışmalara değindi.


Konuşmasına, sosyal yardımlaşma vakfı faaliyetleri, kadına yönelik şiddet, 112 acil çağrı merkezine yapılan asılsız çağrılar, CİMER başvuruları ve açık kapı hizmetleriyle ilgili kısa bilgiler vererek devam eden Vali Fahri Meral, “Kamu hizmetlerinde hepimizin olmazsa olmazı temel ilkemiz vatandaş memnuniyetidir” dedi.


Bütün okulların tek tek ziyaret edildiğini ifade eden Vali Fahri Meral, “Ziyaret ettiğimiz okullarımızda; okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, okul aile birliği başkanlarımız ve mahallenin muhtarlarıyla sürekli toplantılar yapıyoruz ve nerede bir sorun varsa oraya müdahil olmaya çalışıyoruz, bu konuda bir eksiğimiz varsa bize iletmenizi istiyorum” dedi.


 İlgili kurum müdürlerinin de hazır bulunduğu ve geniş katılımla gerçekleşen toplantıda daha sonra tek tek söz alan muhtarlar yaşadıkları mahallelerin genel mevcut durumunun yanı sıra eğitim, sağlık, içme suyu, ulaşım ve alt yapı konularında yaşadıkları sorunlarla ilgili taleplerini dile getirerek sorunların çözümü noktasında Vali Fahri Meral’den destek istediler. 


Toplantıya katılan köy ve mahalle muhtarlarının sorun ve taleplerini dinleyen Vali Fahri Meral, mevcut sorunların giderilmesi noktasında birlikte hareket etmenin önemine değindiği konuşmasında köylerimizin ve mahallelerimizin sorunlarının tespit edilerek çözüme kavuşturulması ve vatandaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirilmesi noktasında gereken çalışmaların yapıldığını ifade etti. 
 Köy ve mahalle muhtarlarının sorun ve taleplerinin çözümüne ilişkin kurum müdürlerinin açıklama ve değerlendirmelerde bulunduğu toplantı, görüş ve temennilerle sona erdi.


 Köy ve merkez ve kasaba mahalle muhtarlarına yönelik düzenlenen toplantıya; Vali Fahri Meral’in yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Evren Çakır, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar ve kurum müdürleri katıldı.