İl Sağlık Müdürlüğünün Kovid-19 ile mücadele konusunun yanı sıra tütün kullanımı ve YEDAM'ın faaliyet ve çalışmaları ile ilgili yaptığı sunumun ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri kendi görev alanlarıyla ilgili yapılan çalışmaları içeren sunumlarını yaparak katılımcıları bilgilendirdiler.

İlgili kurum müdürleri ve 15 köy muhtarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ilimize hayırlı olması dileklerinde bulunan Vali Mehmet Alpaslan Işık, “Bu yıl kış mevsimi oldukça bereketli geçiyor. Kışın yağışlı geçmesi nedeniyle yaşanan sorunların kurumlarımızın yoğun ve gayretli çalışmaları neticesinde çözüme kavuşturulmasıyla vatandaşlarımız herhangi bir mağduriyet yaşamadı. Bununla birlikte emniyet ve jandarma trafik ekiplerimizin çalışmaları ile yolculuk yapan vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için gereken tedbirler alındı. Ayrıca elektrik kesintileri ve arızaları konusunda da ilimiz fazla bir sıkıntı yaşanmadı. Her bir kurumumuza özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantıda Covid-19 ile mücadele konusuna da değinen Vali Işık, son dönemde salgının önce yükselişe geçtiğini ancak daha sonra il bazında genel anlamda bir düşüş yaşandığını belirterek, “İlerleyen süreçte salgının seyri nasıl değişecek veya gelişecek, bu alınan tedbirlerin ne kadar uygulanıp uygulanmadığı ile de doğru orantılı olarak netleşecektir” dedi.

Konuşmasında tütün konusunda yaşadığı bir olayı da hatırlatan Vali Mehmet Alpaslan Işık, özellikle kapalı alanlardaki tütün uygulamasına yönelik denetimlerin artırılması ve bu konuda taviz verilmemesi konusunda ilgili kurum müdürlerine talimat verdi. Tütün kullanmadığı halde gittiği kapalı mekânlarda pasif içici durumunda kalan vatandaşlarında haklarının korunmasına vurgu yapan Vali Işık, kapalı alanlar ve mekânlarda tütün ve tütün mamullerinin kullanılmasına müsaade eden işletmelerin gözünün yaşına bakılmayacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan yeşil detektör konusunda halkın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik çalışmaları yerinde olacağını ifade eden Vali Işık, “bu sayede konuyla ilgi vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanabilir ve böylece tütünle mücadeleyi daha etkin bir şekilde yürütebiliriz” dedi.

Muhtarların bölgelerinde yaşadıkları sorunlarını ilettiği ve soru cevap bölümüyle devam eden toplantı görüş ve temennilerin ardından sona erdi.