Munise Işık, yayınladığı videolu mektubunda; “Evlerin Hanımefendileri, Bu mektubu size en kalbi duygularla bir eş, bir anne, bir evlat olmanın verdiği sorumluluk duygusuyla yazıyorum. Zor bir zaman diliminden geçiyoruz. Bu salgın sürecinde gözümüzle göremediğimiz, nereden geldiği belli olmayan bir düşmanla savaşıyoruz. Korona virüs salgını ile birlikte hastalığın kendimize ya da sevdiklerimize bulaşma ihtimalini bilmek, hem hepimizi endişelendiriyor hem de daha tedbirli yaşamaya zorluyor. Hep birlikte eski güzel günlere geri dönebilme umudunu diri tutmaya çalışıyoruz.

Sevgili Hemşehrim

Kış şartlarının kapıyı çaldığı ve artık kapalı mekânlarda, evlerimizde daha çok vakit geçirmeye başladığımız bu süreçte salgının bulaşma riski de artmıştır. Salgından koruma amaçlı olarak kamu kurumlarınca alınan önlemler ve yapılan denetimler, evlerimizin dışında, sosyal alanlarda ancak bir yere kadar bizleri ve sevdiklerimizi koruyabilir.

Bu zor günlerde bir kadın olarak çocuklarımızın, eşlerimizin ve aile büyüklerimizin bize her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu virüs salgınını bitirebilmek için; evlerimizde bizler başta olmak üzere, kararlılıkla ve sabırla, Maske Mesafe-Temizlikle ilgili koruyucu tedbirleri uygulamamıza, kadınlar arasında toplanılarak yapılan günlerden, akşam gezmelerinden, akraba ziyaretlerinden, düğün, taziye, mevlid, doğum günü partisi, yılbaşı kutlaması gibi toplu etkinliklerden uzak durmamıza ve aile fertlerini bu tedbirlere uyma konusunda yönlendirmemize ihtiyaç var. Sevdiklerimize bu konunun önemini en iyi biz kadinlar anlatabiliriz. Biz, bir anne, bir es, bir kadın olarak öyle bir güce sahibiz ki inşa edeceğimiz bu güçlü duruşu; ne seller, ne depremler, ne savaşlar, ne de salgınlar yıkabilir. Bizler toplumun evlerdeki koruyucu melekleriyiz. Sizi koruyucu tedbirlere uyarak sevdiklerimize nefes olmaya çağırıyorum. Tek bir can bile kaybetmeden, sağlıklı, mutlu, huzurlu güzel günfere hep birlikte erişmek üzere...

Kadın varsa hayat vardır. Birlikte başaracağız. Sağlıkla kalın..” dedi.