Hanımefendi Munise Işık’ın kadınlara hitaben yazdığı 70 bin mektubun görevliler tarafından kadınlara ulaştırıldığı proje kapsamında; pandemi sürecinde kadınların salgınla mücadelede etkin bir şekilde görev almalarının sağlanması ve sürecin daha sağlıklı bir şekilde atlatılabilmesi amaçlandı. Mektuplar görevliler tarafından kadınlara ulaştırılırken bir taraftan da hanımefendi Munise Işık ve beraberindeki proje heyeti ev kadınlarına mektup dağıtımında bulundular.

Hanımefendi Munise Işık, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş’ın eşi Melek Taş, Valilik Bilgi İşlem Şube Müdürü Gülsine Kılınçarslan, AFAD İl Müdürü Şerife Han’ın da katıldığı ziyaretlerde ev kadınlarına mektupları vererek toplumumuzun yaşanan süreci daha sağlıklı bir şekilde atlatılabilmesi için kadınlardan destek isteyen hanımefendi Işık, kadınlardan özellikle özel gün ve toplantılara katılmamalarını bununla birlikte sosyal hayatın devam ettiği tüm alanlarda fiziki mesafenin korunması, maske kullanımı ve temizlik konularına riayet edilmesi yönünde uyarılarda bulundu.

Pandemi ile mücadelede özellikle ev hanımlarından verilen mücadeleye destek olmaları konusunda yardımcı olmalarını isteyen hanımefendi Işık, “Salgınla mücadelenin etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmesi için ev hanımlarından aileleri başta olmak üzere bölgelerinde yaşayan mahalle sakinlerini ve komşularını pandemi kurallarına titizlikle riayet etmeleri konusunda uyarmalarını bekliyoruz. Bu sürecin sağlıklı bir ve güvenli bir şekilde atlatılabilmesinin yolu tüm halkımızın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesine bağlı. Mutlu ve sağlıklı bir geleceğe doğru yol almak istiyorsak öncelikle sadece kendimizin değil diğer insanların sağlığını ve hayatını da düşünmemiz gerekiyor. Sağlığımızı tehlikeye atacak tutum ve davranışlardan bu süreçte özellikle kaçınmamız lazım. Salgını tetikleyebilecek özel gün, toplantı gibi toplu ve kalabalık ortamlardan uzak durmamız gerekiyor. Bu konuda hanımlarımızdan duyarlı olmalarını ve bize destek vermelerini bekliyoruz. Kadınlarımızın sağlayacağı katkı ve vereceği destek ile salgın ile mücadelemizi hep birlikte kazanacağız. Kadın varsa hayat var diyoruz ve tüm kadınlarımızı Pandemi ile verdiğimiz mücadelede yanımızda olmalarını bekliyoruz” dedi.

Ziyaretler sırasında hanımefendi Munise Işık, çocuklarla da bir süre sohbet ederek maske kullanımı ve özellikle temizliklerine dikkat etmelerini istedi. Hanımefendi Işık daha sonra çocuklara çeşitli hediyeler verdi.