Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Topluluk Başkan Yardımcısı Selim Kartal yaptı.

Açılış konuşmasının ardından ‘Cüneyt’ karakteri ile tanınan ve beğenilen oyuncu Murat Danacı öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle birlikte olmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Danacı, yoğun bir programı olduğunu fakat buna rağmen çeşitli illerde gerçekleştirilen etkinliklere katılmaya gayret gösterdiğini belirtti.

Şuan içinde yer aldığı projenin ardından yeni projelerde de çalışmak istediğini dile getiren Danacı, “Daha iyi filmlerde ve dizilerde oynamak istiyorum. İnsanlar her zaman her şeyin iyisini ister. Para kazanma düşüncesinden ziyade daha iyi projelerde ve işlerde yer alma düşüncesinde olan birisiyim. Onun dışında tiyatro oyunlarıma da devam ediyorum.  Yapabileceğim her şeyi yapmaya çalışıyorum.” dedi.

Tiyatrocu olmadan önce asker olmayı istediğini belirten Danacı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çevremin de etkisiyle tiyatroculuğa başladım. Türkiye’de çok yetenekli oyuncular var fakat biz şanslı olan grupta yer aldık. Şuan 42 yaşındayım ve yoğun tempoya rağmen mutluyum. İnsanlarla sıkı bir bağımız var. Sokakta görüp dokunan, sarılan sevenlerimiz oluyor. Bizi canlandırdığımız karakterle özdeşleştiriyorlar fakat biz de onlar gibi birer insanız. Bir oyuncu hiçbir zaman gündemden ve hayattan kopmamalıdır. Ben hayata olabildiğince düz bakmaya çalışıyorum.”

Murat Danacı konuşmasının son bölümünde ise hayatta en mutlu olduğu zamanın oğlu ile geçirdiği zaman olduğunu söyleyerek, “Bu toprakların ekmeğini yiyen birisi olarak bu topraklara hizmet etmekten büyük keyif alıyorum. Oğlumu da aynı şekilde yetiştiriyorum. Yoğunluğum olsa da oğluma zaman ayırmaya, onunla vakit geçirmeye gayret gösteriyorum. O benim hayattaki en büyük mutluluğum.” şeklinde konuştu.

Söyleşi, plaket takdiminin ardından sona erdi.