Küresel ticarete yön veren bu büyük buluşma, IBF Gıda Güvenliği ve Neslin Muhafazası Zirvesi, Dünya Genel İdare Kurulu, D8 Ticari Diplomasi Zirvesi, Yabancı Misyonlar Resepsiyonu ve Uluslararası MoU Anlaşmaları İmza Töreni gibi etkinlikler ile ticari diplomasi şölenine dönüştü.

TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezinde 25 bin metrekare fuar alanında düzenlenen 19'uncu MÜSİAD EXPO'da MÜSİAD Ticaret Ofisi ve MÜSİAD Invest projeleri de tanıtıldı. MÜSİAD, hayata geçirilen iki yeni proje ile ulusal ve uluslararası yatırımcılara rehberlik edecek. 24 farklı sektörden sanayici, girişimci ve iş insanının buluştuğu MÜSİAD EXPO, sektörel çeşitliliği, çok kültürlü katılımcı ve ziyaretçi profili, milli teknoloji projeleri ve dünyanın dört bir yanından ülke pavilyonları ile ilgi odağı oldu.

Karaman MÜSİAD, Fuar süresince Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşbaş, yönetim kurulu üyeleri, Katılımcı şube üye firmaları; White Rose, Bismak Makine , İzopol Çatı Sistemleri, Mutuna Zeytinyağları, Tekno Paslanmaz ve ziyaretçi şube üyeleri ile Expo fuarına yoğun bir katılım sağladılar.

Fuar sonrası açıklamalarda bulunan Karaman MÜSİAD Şube Başkanı İbrahim Taşbaş, şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin ve şehrimizin tanıtımı için büyük bir fırsat gördüğümüz bu organizasyon ile, ilimizin sanayisi, üretim alanlarını, kültürel zenginliklerini ziyaret ettiğimiz yurt dışı ülkelerin standlarında anlatma fırsatımız oldu. İlerleyen süreclerde temasa geçtiğimiz bu ülkeler ile ticaret yapma fırsatımızın oluşacağı, Karaman’ımıza ticaret yapacak heyetlerin getirilmesi ile hem il ekonomisine katkı hem de zengin kültür gezisi ile turizm tanıtımında katkıda bulunulacaktır. Karaman üyelerimiz için çok verimli geçen MÜSİAD EXPO fuarımız, İnşallah Karaman MÜSİAD üyelerimize bu denli küresel fuarlara katılımlarını teşvik ederek firmalarının gelişimi yanı sıra ilimiz ticaret hacmini de  yükseltmeyi  hedefliyoruz.

Sözlerime son vermeden önce öncelikle Genel Başkanımız Sayın Mahmut Asmalı‘ya, Genel merkez Yönetim kurulu üyelerine, MÜSİAD Expo  fuarına emeği gecen tüm  Genel Merkez ekibine,  bizleri burada yalnız bırakmayan katılımcı üye firmalarımıza,  ziyaret için gelen üye ve misafirlerimize şahsım, Yönetim kurulumuz, Şube üyelerimiz ve profesyonel kadromuz adına şükranlarımızı sunmayı bir borç bilirim.”