Rektör Akgül'ün yanı sıra Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve MÜSİAD Karaman Şubesi Başkanı Ali Osman Cevher ile sanayici, işadamı, bilim insanı, üniversite öğrencisi, kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan yaklaşık üç bin kişinin katıldığı zirve, "Dönüşen Dünyada Yeni Türkiye" temasıyla yoğun ilgi gördü.

Zirvenin  açılışında, başta Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan olmak üzere önemli isimler ve akademisyenler konuşma yaptılar. Zirvede "Niçin Dönüşüm, Nasıl Dönüşüm, Ne'ye Dönüşüm ve Türkiye'nin Dönüşümü" ana başlıklarında iki gün boyunca oturumlar düzenlenirken özellikle enerji konusunda etkin sunumlar gerçekleştirildi.

MÜSİAD Vizyoner’17 Sektörler Zirvesinin ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, MÜSİAD Karaman Şubesi Başkanı Ali Osman Cevher ve MÜSİAD Karaman Şubesi Üyeleri ile birlikte, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanlığına getirilen Nail Olpak'ı ziyaret etti.

DEİK'in Yeni Başkanı Olpak'a hayırlı olsun dileklerini ileten heyet, Türkiye ekonomisine küresel bir ufuk kazandırmak açısından DEİK'in önemli faaliyetler yürüttüğüne dikkat çekti. Tebrikleri kabul eden Olpak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek DEİK olarak amaçlarının Türkiye'yi dünyanın başlıca yatırım, finans ve ar-ge merkezlerinden biri haline getirmek olduğunu belirtti ve bu yönde çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

MÜSİAD Vizyoner’17 Sektörler Zirvesi ve DEİK ziyareti hakkında bilgi veren Karamanoğlu  Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül şöyle konuştu: “Bilim camiasının ve üniversite öğrencilerinin de yakından takip ettiği zirvede 'Dönüşen Dünyada Yeni Türkiye' temasıyla önemli sunumlar gerçekleştirildi. Başta rektörü olarak temsil ettiğim Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olmak üzere tüm üniversitelerimiz ve ar-ge kuruluşları için son derece önemli olan böyle etkinliklerin kamu-özel sektör işbirliğiyle artarak devam etmesini temenni ediyorum. Ardından ziyaret ettiğimiz Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun da Yeni Başkan Sayın Nail Olpak nezdinde ülkemizin küresel rekabet gücünün artması yolunda yeni başarılara imza atarak ülkemiz adına hayırlı işlere vesile olacağına inanıyorum.”