Karaman Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Bayad, şehit İsa Gürmen’in ağabeyine küfür eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ı kınadı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Bayad şunları kaydetti:

“PKK terör örgütü tarafından 1997 yılında şehit edilen İsa Gürmen'in kardeşinin Bingöl'de verdiği tepki neticesinde, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın şehit kardeşine karşı yaptığı küfrü tüm şehit aileleri ve gazilerimize yapılmış gibi addediyoruz.

Vatan ve bayrak uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerin emanetlerine kimsenin hakaret edemeyeceği bilinmelidir. Vatanın bütünlüğü, milletin birliği ve beraberliği için hayatını feda eden şehitlerin aziz hatıralarına, kendilerine emanet yakınlarına saygısızlık edenleri milletimiz asla unutmayacaktır.

Şehit ailemize küfreden, hakaret eden ve hatta darbeden kişi ve kişiler hakkında yüce Türk yargısının gereğini yapacağından hiç şüphemiz yoktur. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın esef, şiddet ve nefretle kınıyoruz.

Bir kere daha bilinmesini isteriz ki başta konunun muhatabı şehit ailemiz olmak üzere tüm şehit ailelerimizin her zaman yanındayız.”