Kağnıcı, yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

“23 Nisan 1920 tarihi Türk Milleti için büyük önem taşımaktadır. Muhteşem bir hürriyet mücadelesinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışıyla birlikte yeni bir devleti tarih sahnesine çıkaran Türk Milleti, bağımsızlığa olan inancı sayesinde inanılmaz bir mücadele örneği sergilemiştir. Ordularının terhis edildiği, başkenti ve önemli şehirlerinin işgal edildiği bir ülkede milli mücadele ruhu ile Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisini kurmuşlardır. Büyük Millet Meclisi’nin bir kurtuluş mücadelesi vermesi, yeni bir ülkeyi kurması, cumhuriyeti ilan etmesi, bizleri modern dünyanın bir parçası haline getirecek olan devrimleri yapması, TBMM’yi haklı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbi, beyni, her şeyi yapmıştır.

Dünyadaki tüm ezilen uluslara örnek olan, emperyalist güçlerin yenilgisiyle sonuçlandırılan Milli Kurtuluş Savaşımızı; Zaferle taçlandıran ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran, kaynağını ve gücünü halktan alan, Başkanlığını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk‘ün yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin açılışını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyoruz. Bugün de Covid-19 virüsü sebebiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı evlerimizde kutlamak durumundayız. Türk milleti olarak evlerimizin balkonlarında bayramımızı coşkuyla kutlayacağız. Tüm hemşerilerimizi ayrım gözetmeksizin kutlamalara katılmaya davet ediyorum. Covid-19 bayram coşkumuzu yaşamamıza engel olamayacaktır.

23 Nisan, geleceğe dönük yüce Türk milletinin umutlarını, inancını ifade eder. Ulu önder Atatürk‘ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin açıldığı bu günü bayram olarak tüm dünya çocuklarına armağan etmesi çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. 23 Nisan, dünyadaki tek çocuk bayramı olma özelliği de taşıyarak dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesine katkıda bulunması açısından büyük öneme sahiptir.

TBMM’de bulunan tüm siyasi partilerin genel başkanlarının, 23 Nisan ruhuna uygun biçimde Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’e saygılarını sunmaları ve ardından yüce Meclis’te günün anlamını yaşayıp ne için orada bulunduklarını göstermeleri, her vatandaşımıza karşı değişmez borçlarıdır! Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yetkisizleştirilen TBMM’nin tüm üyeleri buna karşı koyabilmeli ve parlamenter demokrasinin gereğini yerine getirmelidir. Türk milleti tarihi boyunca birçok zorlukla mücadele etmiştir. Bu zor günleri de hep birlikte atlatacağız çünkü her şey birlikte güzel.

Bu duygularla, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, meclisimizde kuruluşundan itibaren hizmeti geçen tüm büyüklerimizi ve bu kuruluşun mimarı aziz şehitlerimizi minnetle, rahmetle ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın ve Aziz Türk Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”