Kağnıcı, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bugün öğretmenler günü, geleceğe dair umudun günü. Öğretmenlerin olduğu yerde “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, nesillerin umudu vardır.” Hiçbir güçlük karşısında yılmayan, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı baş eğmeyen, sabır içinde çalışan, yeni nesillerin yetiştirilmesi fedakar öğretmenlerimize bağlıdır. Öğretmen sadece okuma yazma öğreten kişi değildir. Öğretmen çocuklarımızı, gençlerimizi hayata hazırlayan en önemli eğitmenlerdir. Toplumun her bireyinin yaşamına yöne veren öğretmenlerimize yaşam boyu borçlu olduğumuz unutmuyoruz.

Bugün ülkemizde eğitim sisteminde büyük sıkıntılar yaşanmaktadır, pandemi süreci durumu daha vahim hale getirmiştir. On binlerce öğretmenimiz atanmayı beklerken, yetersiz eğitim nedeniyle öğrencilerimizin ülkeye ve geleceğe güvenleri azalmaktadır. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir” anlayışı ile inşa ettiği eğitim sistemimiz ve baş tacımız öğretmenlerimiz son yıllarda olduğu gibi bu yıl da 24 Kasım tarihini buruk karşılamaktalar.

Öğretmenlerimize hak ettikleri değeri vermeyen, devlete yük olarak gören iktidar ülkemizin geleceği için büyük vebal altındadırlar. Ülkemizin geleceği için umut olan öğretmenlerimizin gereken değeri görmeleri ve eğitim sistemimizin acilen geliştirilmesi Türkiye Cumhuriyeti için önemlidir. Başöğretmeniz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlanmacı eğitim anlayışını benimseyen, ülkemizin çağdaş geleceği için büyük bir emek ve gayret gösteren 24 Kasım Öğretmenler Günü kutluyorum” dedi.